BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'e cuma namazı sitemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in Zonguldak’ta katıldığı panelde cuma namazı polemiği yaşandı.

Abone ol

Bir partilinin, panelin cuma namazı saatine denk getirilmesini eleştirmesi üzerine Tekin, aslında panelin saat 14.00'ten sonra olacağını, acilen İstanbul'a gitmesi gerektiği için öne alındığını söyledi. Tekin, partiliye, "Hassasiyetinize katılıyorum" dedi.

"BU SAATTE BU TOPLANTIYI ORGANİZE EDEN ARKADAŞLAR KİMİN İÇİN ÇALIŞIYOR"

Çeşitli ziyaretler için Zonguldak’a gelen Tekin, düzenlenen bir panele katıldı. Panelde söz alan partili Nurullah Kocabaş, “Kurulduğundan beri CHP’liyim. Asıl parmak bastığım konu, şuan saatlerinize bakar mısınız? Cuma namazı saati. Bu saatte bu toplantıyı organize eden arkadaşlar, kimin için çalışıyor? Ben bunun cevabını istiyorum” dedi.

"DİN KONUSUNDA EN HASSAS SİYASİ PARTİ BİZİZ"

Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Cuma namazındakiler de, buradakiler de bizim insanlarımızdır. Cumanın önemi çok yüksektir. Bizim programımız çok yoğun, aslında bu panel saat 14.00'ten sonra olacaktı. Saat 16.00-17.00 gibi İstanbul’da olmam gerekiyor. Genel başkanımızla Brand’ın ailesine ziyarete gideceğiz. Program konusunda bizi affedin. Din konusunda en hassas siyasi parti biziz. Bu konuda Gürsel Tekin hassasiyetini Türkiye de çok iyi biliyor. Elhamdülillah din konusunda hiç kimse bize bir şey söyleyemez. Hele hele CHP'ye hiç söylenmez. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbiri haram yedi mi? Dinimizin temel kuralı önce haram yemeyeceksiniz. Onun için hassasiyetinize katılıyorum” dedi.