BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin: Seçmenlerimden özür diliyorum!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinde son günlerde yaşanan istifa ve aykırı sesler için 'tuzak' yorumunda bulundu. Tekin, CHP seçmeninden de özür diledi.

Abone ol

CHP'de önce Deniz Baykal'ın "Genel başkan ya adaylığını açıklamalı ya da bırakmalı" sözleri, sonra Muharrem İnce ile Fikri Sağlar'ın CHP yönetimini eleştiren çıkışları, son olarak da Selin Sayek Böke'nin istifa etmesi ortalığı karıştırdı.

Gelişmeler üzerine Kılıçdaroğlu'na en yakın isim olan Gürsel Tekin 'tuzak' dedi.

CHP'nin ikinci adamı Gürsel Tekin CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katıldı.

"CHP'YE TUZAK KURULUYOR"

Tekin, programda yaptığı açıklamada son günlerde CHP'de yaşanan ve dün Selim Sayek Böke'nin istifasıyla tırmanan kriz hakkında; "Arkadaşlarımız şikâyetlerini yanlış yere söyledi. Hükümet ne zaman sıkışsa CHP'de bir gedik açılıyor, yaşananlar hükümetin tuzağıdır" ifadelelerini kullandı.

BÜTÜN SEÇMENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM

CHP'li Tekin, 'Hayır' oyu kullananların yüzde 55'ten de fazla olduğunu ileri sürerek, "Demokrasi mücadelesinde saf tutan, direnç gösteren ve her türlü baskıya boyun eğmeyen bütün seçmenlerimden özür diliyorum" dedi.

Tekin şöyle devam etti:

"Ben önce şunu söylemek istiyorum. Yüzde 55, benim kişisel düşüncem, bana göre daha fazla olan, demokrasi mücadelesinde saf tutan, direnç gösteren ve her türlü baskıya boyun eğmeyen bütün seçmenlerimden özür diliyorum. CHP adına söylüyorum. Yüzde 55'in beklentisi hukum mücadelesinin sonuna kadar götürmektedir. Elbette sürüyor. Sonuna kadar da sürecek. Adalet kutup yıldızı gibidir. O hep yerinde döner. Biz kutup yıldızına kadar gitmek zorundayım."