BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin iktidara böyle seslendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çözüm sürecine ilişkin iktidar partisine mesajlar verdi.

Abone ol

Çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesi için yasaksız bir Türkiye isteyen Tekin, iktidara daha çok demokrasi ve özgürlük çağrısında bulundu.

İtalya’da düzenlenen Avrupa Mobilya Fuarı’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid biraraya geldi.

10.ncu Avrupa Mobilya Fuarı için Milano’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, burada genç İç Mimar Serap Korkmaz’ın standını ziyaret etti.  İtalya’nın etkin gazetesi Corriere della Sera’nın geniş yer verdiği fuarda ürünlerini sergileyen Türk firmalarını da ziyaret eden Tekin, fuara katılan ülkelerin devlet tarafından desteklendiğini kaydederek, ‘‘Türkiye’nin temsil konusunda çok geri kaldığını görüyoruz. Fuara katılan ülkelerin gençlerinin tüm harcamalarının devletleri tarafından destekleniyor. Türkiye’nin de bu tür fuarlara katılan girişimci gençleri, hem maddi hem de manevi olarak gençlerini desteklemesi gerekiyor. Türkiye gibi güçlü bir ülkenin burada  temsil edilmemesi büyük bir eksikliktir. Yaşanan sorunları yetkililere ileteceğim’’ şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM: ÇOK DEMOKRASİ, ÇOK ÖZGÜRLÜK

Tekin bulunduğu Milano'dan siyasal sürece ilişkin açıklamada yaptı. Tekin şunları söyledi:

"Türkiye şu an çok sıcak günler yaşıyor. Özellikle sürecin sağlıklı işlemesi için çok kısa ve pratik adımlar vardır. Bunların başında yasaksız Türkiye yaratmamız gerekmektedir. Eğer bunu yaratabilirsek, toplumsal barışı da sağlayabiliriz, ülkemiz huzura kavuşur. Ne yazık ki bu yasakçı mantıkla sürecin başarıya ulaşması mümkün değil. Çünkü seçilmiş milletvekilleri, belediye yöneticileri ve öğrencilerin  tutuklu olduğu bir ortamda barıştan söz etmek çok zordur. Ben burada AKP’ye birkaç öneride bulunmak istiyorum: Gerçekten Türkiye’de açılım yapmak istiyorlarsa, denenmemiş iki yöntem var, birisi demokrasi, diğeri özgürlük. Demokrasi ve özgürlükler konusunda CHP olarak sonuna kadar destek vereceğiz. Çünkü bizim bütün mücadelemiz, daha çok demokrasi, daha çok özgürlük. Bunlar olur ise, Türkiye’de toplumsal barış olur."

HADİD İLE YEMEKTE BULUŞTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Milano’da, ‘‘olabilirlikleri zorlayan kadın’’ olarak tanınan ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid ile ünlü Antica Osteria Cavallini’de bir akşam yemeği yedi. İkili, İstanbul’un kentsel dönüşümü ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak, dünya markası olan İstanbul üzerine geleceği bir süre konuştu.