BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Tanrıkulu'dan Validebağ İçin Soru Önergesi

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, "Üsküdar Belediyesi Başkanının söz konusu yeşil alanda bir otopark işletmesi için bir anlaşma yaptığı iddiası doğru mudur? diye so

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, "Üsküdar Belediyesi Başkanının söz konusu yeşil alanda bir otopark işletmesi için bir anlaşma yaptığı iddiası doğru mudur?" dedi.

Tanrıkulu, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

1-Üsküdar Belediyesi'nin, Validebağ Korusu'nun yanındaki yeşil alanda başlattığı Cami İnşaatının göstermelik olduğu ve Camii arsasının da, bir süre sonra AKP yandaşı bir şirkete verileceği iddiası doğru mudur?

2-İddia doğru ise, Validebağ Korusu'nun yanındaki yeşil alanda başlatılan Cami inşaatı arsası hangi şirkete devredilecektir?

3-Üsküdar Belediyesi Başkanının söz konusu yeşil alanda bir otopark işletmesi için bir anlaşma yaptığı iddiası doğru mudur?

4-İddia doğruysa, Üsküdar Belediyesi Başkanının otopark anlaşmasını yaptığı şirket hangisidir?

5-Üsküdar Belediyesi, Mahkemenin yürütmeyi durdurması kararı vermesinden sonra neden arsanın '165 pafta, 1313 ada, 178 parselin güneyindeki tescil dışı alan' olarak geçen park parselini 197 olarak değiştirmiş ve Mahkemenin vermiş olduğu durdurma kararını bu şekilde aşmaya çalışmıştır?