BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Süheyl Batum kime 'ak itler' dedi?

Siyasetin "sağduyu" çağrısı yaptığı sıcak ve tehlikeli günlerden geçiyoruz. Türkiye diken üstünde. Ancak, CHP'li Süheyl Batum çok rahat..

Abone ol

O kadar rahat ki, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili ağzından çıkan her kelime, yaşanan gerginliği daha da arttıracak cinsten... Milletvekili seçildiği Eskişehir'e giden "Anayasa Profesörü" Süheyl Batum yaptığı açıklamalarla, provokatörleri aratmadı.  

"ÇOCUKLARIMIZI AK İTLERE DÖVDÜRTMEYİZ"

Batum, toplantı sırasında elindeki gazetede yer alan polislerin resmini gösterdi ve orantısız güç kullanan güvenlik görevlilerine ağır hakaret etti. CHP'li vekil şöyle konuştu: “Suç duyurusuna bir şey söylemezlerse; Savcı, ‘efendim anlaşılmıyor’ derse ve bu rezilliği biz kendi içimizde çözemiyorsak, o zaman onlar, AİHM’e çözecek. Öyle çivili sopayla, tosuncuklarla, 5-6 tane ak itle biz bu çocuklarımızı, ak itlere dövdürtmeyiz.”

"ROL ÇALMAK İSTEYEN TARAF DEĞİLİZ"

Cihan'ın haberine göre;  Gezi Parkı eylemlerine katılanlara bundan sonra da her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Milletvekili Batum, rol çalmak isteyen taraf olmadıklarını dile getirdi.

Daha önce CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, Ankara'daki Gezi Parkı eyleminde taş atan gruba müdahale eden polislere kameraların önünde küfür etmiş, ardından da özür açıklaması yapmıştı.