BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Öztürk'ten Suriyeli erkekler askere alınsın önerisi

MUSUL'da büyükelçilik yaptığı sırada DAEŞ tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, El Bab operasyonunu eleştirdi ve 'Türkiye'deki Suriyeli erkekler askere alınsın' çıkışında bulundu.

Abone ol

CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye'de Suriyelilerin askere alınmamasına karşı çıktı.

Yılmaz, Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyeli’nin bulunduğunu da hatırlatarak, ülkeye kontrolsüz girişin yarattığı güvenlik sorunlarını dile getirdi.

"KAFELERDE, PUB'LARDA TÜRK KIZLARIYLA GEZİYOR"

Yılmaz, “Bizim Mehmetimiz El Bab’da, Suriye’de şehit oluyor. Ama Türkiye’ye gelen Suriyeli erkeklerin yaş aralığına baktığımızda, 15 ila 44 arasında 819 bin 350 askere alınabilecek erkek, Türkiye’de kafelerde, pub’larda Türk kızlarıyla geziyor. Bizim Mehmetimiz Suriye’de şehit oluyor” dedi.

SURİYELİ ERKEKLER ASKERE ALINSIN KAMPANYASI

Daha önce "Türkiye'de bulunan 18-45 yaş arası Suriyeli erkekler askere alınsın. Suriye için savaşsın" adı altında imza kampanyası başlatılmıştı. 

CHP'Lİ YILMAZ SURİYE OPERASYONUNA DESTEK VERMİŞTİ Öztürk Yılmaz daha önce Kilis'e atılan roketlere ilişkin "Sınır ötesi operasyon Türkiye'nin hakkı" demiş ve Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna destek vermişti.

Şu ana kadar 260 bine ulaşan imza sayısı, 300 bine ulaştığında imzalar Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na verilecek. Suriyeli erkeklerin ülkelerine dönmesi gerektiği vurgulanan kampanyanın yazısında şu ifadeler kullanıldı:

"SURİYELİLERİ TSK EĞİTEBİLİR"

Askeri temel eğitim, Genelkurmay Başkanlığımız önderliğinde, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, özellikle Türkiye’nin güneyinde, Suriye sınırına yakın, bu iş için ayrılan kışlalarda veya ayrıca kurulacak merkezlerde rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Türkiye, mültecilere harcayacağı bütçenin bir kısmını, bu askerlerin eğitim, donatım ve lojistik desteklerine harcamalıdır. Bu askerlerin tedavi ve diğer masrafları, mültecilerin Avrupa’ya gelmesinden endişe duyan AB ülkelerince, AB fonlarıyla karşılanmalıdır.