BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Özkan o mitingler için özür diledi

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Silivri günlerini anlatırken Necmettin Erbakan ile olan bir anısını da paylaştı. Silivri'deki günlerinde Erbakan'ın kendisine destek olduğunu söyleyen Özkan, Cumhuriyet mitingleri için özür diledi.

Abone ol

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, ülkede adalet ve özgürlüğün sağlanamaması halirde Silivri'nin toplama kampına dönüşeceğini iddia etti. Cumhuriyet mitinglerindeki sözleri nedeniyle de özür dileyen Özkan, Necmettin Erbakan ile olan bir anısını paylaştı, "Silivri'deki karanlık günlerde dostlarımdan birisi olmuştur" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi'nde yatarken başından geçen bir anısını paylaştı.

"SİLİVRİ TOPLAMA KAMPINA DÖNER"

Ülkede adaletin ve özgürlüğün sağlanması gerektiğini söyleyen Özkan, Meclis'teki tartışmaları ise kayıkçı kavgasından öte gidemediğini ileri sürdü. Mevcut anlayışın Silivri'yi toplama kampına dönüştüreceğini de iddia eden Özkan şöyle konuştu;

"Eğer bu ülkenin güvenliğini, siyasetini, adaletini, özgürlüğünü ve barışını sağlayamazsak... Silivri 10 bin 500 kişilik bir toplama kampı. Oyuncuların, orada bulunan aktörlerin değişmesi orayı bir şey yapmaz. Önemli olan şey, Silivri'yi kökünden kaldırabilecek, siyasetin cezalandırma mekanizmasında siyaseten katli ortadan kaldırabilecek, egemenliğin kaynağıyla meşruiyetin kaynağını karıştırmayacak bir bilincin yerleşmesidir. Birbirimizle konuşmak zorundayız.

ERBAKAN ANISINI PAYLAŞTI

Karanlık günlerimin dostlarından biri Sayın Necmettin Erbakan'dır. Cezaevine düştüğüm an bana avukatını yollamıştır, ‘Ben Tuncay Bey için ne yapabilirim?' diye sormuştur. Kendisine çok teşekkür ettim. Binlerce mektup aldım partisinin kadın ve gençlik kollarından. Cumhuriyet mitingleri sırasında, o insanları kızdırdığımı, korkuttuğumu o mektuplardan öğrendim, hepsinden özür dilerim diye karşılık yazdım. Bugün, burada yaptığımız şeyler de pek çok insanı kızdırıyor ve korkutuyor. Gelin, birbirimizle konuşabilme mesafemizi kaybetmeyelim.”