BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Özgür Özel'den Bahçeli ve Akar'a yaylım ateşi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik sert sözleri nedeniyle kendisine "siyaseten itibarı sıfırlanmış bir kişi" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert bir yanıt verdi. Özel ayrıca tazminat davası açan Hulusi Akar'a "bundan sonra da haddini bildirmeye devam ederiz" dedi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki tartışmaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Akar'a destek çıkan ve 15 Temmuz darbe girişiminden 1 yıl önce ona silah, kur'an ve bayrak hediye ettiğini hatıryatan Bahçeli'ye CHP'li Özel'den yanıt gecikmedi.

Özel, Bahçeli'nin, "Akar'a silah, bayrak ve Kur'an-ı Kerim hediye ettim. Sayın Akar, bayrağa, silaha, Kur'an'a sahip çıkmıştır." dediğine işaret ederek, Akar'ın darbeden sonra verdiği şikayet dilekçesi ve mahkemeye yolladığı ifadesinde, Bahçeli'nin kendisine hediye ettiği silahın, darbe gecesinde kaybolduğunu söylediğini belirtti. Akar'ın, Bahçeli'nin verdiği silaha sahip çıkamadığını belirten Özel, "İnşallah diğer hediyelerine de sahip çıkamadığını önümüzdeki günlerde tecrübe etmeyiz. " dedi.

AKAR'I ZİYARET ETSİN BİR TANE DAHA SİLAH GÖTÜRSÜN
Bahçeli'nin, Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin açığa çıkarılması gerektiğine yönelik açıklamasının sorulmasına ise Özel, "49 yıl bu mesleğe ömür vermiş, kafaya silah dayanmış, 'Siz olsaydınız ne yapardınız' sorusunu soran birine bunu sorsa, birebir cevabı alır. Bence Bahçeli, Akar'ı ziyaret etsin, bir tane daha silah götürsün, sonra da 'Yurtta Sulh Konseyi kimdi, senin kafana silahı kim dayadı, dayatanlar kimlerdi, o gece başarılı olsalardı Türkiye'yi kimler yöneteceklerdi?' diye sorunca cevap birinci ağızdan Hulusi Akar'dadır." karşılığını verdi.

Devlet Bahçeli Hulusi Akar'a verdiği hediyeyi ilk kez açıkladı

CHP'li Özgür Özel'den Erdoğan'a: Sana meydan okuyoruz

KENDİSİNİ GENELKURMAY BAŞKANI BENİ ASTEĞMEN SANIYOR
Akar'ın 49 yıl çalışması karşılığında 135 bin lira emekli ikramiyesi aldığını belirten Özel, 49 saniye için ise kendisinden 500 bin lira istediğini söyledi. 


Milli Savunma Bakanı Akar'ın, dava dilekçesinde asker kişilerin işledikleri ya da asker kişilerin sivillere karşı işlediği suçları düzenleyen Askeri Ceza Kanunu ile kendisini savunduğunu kaydeden Özel, şöyle konuştu:

"Akar, halen beni asteğmen kendisini de Genelkurmay Başkanı sanıyor. Atanmış, parlamentodan güvenoyu almamış, parlamentoya sorumluluğu olmayan bir Milli Savunma Bakanı, yılda bir kez gireceği parlamentoda, bütçe sırasında giriyor her biri seçilen 142 milletvekili olan bir gruba bağırıp, çağırıyor, azarlıyor. Eğer Türk milletine hakaretten dava açılacaksa, Türk milletinin temsilcilerine hakaret eden, parmak sallayan, onlara emir vermeye çalışan bir eski asker, yeni milli savunma teknisyeninin bu tutumu karşısında açılabilir. Sen kimsin de milletvekillerine bağırıyorsun? Sen bunu yaptığında sana o parmağı indirtirler ki indirttik, sana o sözleri söyletmezler ki söyletmedik, bundan sonra da haddini bildirmeye devam ederiz. Açacaksa bir dava, bunun için de açabilir."

Sözleri olay oldu CHP'li Özgür Özel nereli eşi kimdir işte karısıyla kızıSözleri olay oldu CHP'li Özgür Özel nereli eşi kimdir işte karısıyla kızıSözleri olay oldu CHP'li Özgür Özel nereli eşi kimdir işte karısıyla kızıSözleri olay oldu CHP'li Özgür Özel nereli eşi kimdir işte karısıyla kızıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



HODRİ MEYDAN
Özel, Akar'ın dava dilekçesine göre avukatının, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, "fesli deli Kadir" ziyareti ve Meclisin yönetim şekline yönelik tepkileri karşısında açılan davalardaki avukat ile aynı olduğunu kaydetti. Özel, avukatın bile havuzdan kullanıldığını öne sürdü.

Özgür Özel ne dedi Hulusi Akar'a yönelik olay sözlerinin tamamı