BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Özgür Gürel : Binali Yıldırım James Bond'un...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel önce Başbakan Binali Yıldırım'a ardından da MHP lideri Devlet Bahçeli'ye laf attı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin Binali Yıldımı hakkında "James Bond'un kendi kendini imha eden çantalarından hiçbir farkı yok" derken MHP lideri Devlet Bahçeli için de "kerameti kendinden menkul tavrını tarih yazacak' dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta da başkanlık sisteminin tartışıldığına işaret ederek, iktidar partisinin referandumun tarihini konuştuğunu, ancak başkanlık sisteminin içeriğine yönelik herhangi bir açıklamada bulunmamasını garipsediklerini söyledi.

İktidar partisinin, 24. Dönem'deki tekliflerinin arkasında durup durmadığını, nasıl değişiklik yaptığını, nasıl öneride bulunacaklarını merak ettiklerini ifade eden Özel, Yenikapı ruhundan bahsedenlerin, "Artık eskisi gibi olmayacak, istişare ile her şeyi götüreceğiz" diyenlerin, bu konudaki ilk ciddi sınavlarında gerçek yüzlerini ortaya koyduğunu savundu. 

BAŞBAKAN JAMES BOND'UN...

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkenin Başbakanı, bırakın bu konuda Anamuhelefet partisinden yöneltilen sorulara cevap vermeyi, kendisi 'tam başkanlık' diye bir sistem ortaya koydu. Yani kayıtsız şartsız tam teslimiyet, kendisine ait olan iradeyi sıfırlamak. Binali Yıldırım'ın, James Bond'un kendi kendini imha eden çantalarından hiçbir farkı yok. Bu Başbakan, bir yıl içinde kendi kendini imha edecektir diye söz verilmiş, şimdi o görevi yapıyor.

DEVLET BAHÇELİ'NİN KERAMETİ...
Ama o görevi tek başına yapamıyor. MHP'ye bir şey söyleyecek değiliz, Devlet Bahçeli'nin kerameti kendinden menkul tavrını tarih yazacak. Tarihte Abdülaziz döneminde Mahmut Nedimi vardı. Mahmut Nedimi bilmez ne söylediğini. Başka bir şey söyler, icraatta başka bir şey yaparmış.  Bize ulaşan kısmında bile MHP'de çok büyük bir siyasi yarılma olduğunu ama ortadan ikiye değil, sanki yüzde 95'e yüzde 5'lik ayrışma olduğu, Genel Merkez ve Genel Başkan'ın izahı zor tavrının, MHP'nin seçmeni, üyeleri, hatta yönetim kadroları tarafından da paylaşılmadığını, bu konunun kendilerine dahi izah edilmediğini görüyoruz. En kısa zamanda MHP'nin farklı bir tavır içinde olup, yeniden gözden geçireceğini düşünüyoruz. Nasıl angajmanlarınız, mahcubiyetlerinizin olduğunu bilmiyoruz ama gerçek milliyetçilerin, tabanınızın, tavrınızdan sıkıntı, utanç duyduklarını sahada her gün görüyoruz."