BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li o vekil geri adım atmıyor

Disipline sevk edilen CHP'li kadın vekil geri adım atmıyor.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na geçen haftaki kapalı grup toplantısında 'CIA ajanı' suçlamasında bulunduğu iddiası ile parti disiplin kuruluna sevk edilen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz , kendisini savundu. Yılmaz, "Beni disipline verenler bazı sorulara cevap vermelidir" dedi.

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, CHP'de program, tüzük ve ilkelerine aykırı sözler söyleyen, eylemlerde bulunan kişilerin sorgulanmadığını savundu. Yılmaz, "CHP'de ağır parti suçlarının üzeri örtülürken, bu olayları sorgulayan ve bu kişilerin partiye zarar verdiğini ifade eden milletvekillerinden birisi olarak benim disiplin kuruluna sevk edilmemi anlamış değilim. CHP ilkelerini, değerlerini savunmak, bu değerlere aykırı davranan kişileri sorgulamak suç olarak nitelendiriliyor ise ben bu suçu işlemeye devam edeceğim" dedi.

CHP'Yİ SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEM

Parti hukukuna aykırı olarak Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş olmasının kendisini CHP ve ilkelerini savunmaktan asla alıkoyamayacağını vurgulayan Yılmaz, "Beni CHP'li olmaktan ve CHP'yi savunmaktan hiç kimse vazgeçiremez. Yapılan yanlışlıkları, parti içindeki hataları düzeltmek ve CHP içinde doğru ilkelerin hayata geçirilmesi için mücadele etmek biz gerçek CHP'lilerin görevidir. CHP'den vazgeçmek demek Türkiye'den vazgeçmek demektir. İşte bu nedenle biz CHP'liler ülkemize nasıl sahip çıkıyorsak, aynı inanç ve ruhla partimize de sahip çıkarız" diye konuştu.

SORULARI SIRALADI

Parti hukukuna ve kamuoyu vicdanına aykırı olarak kendisini disipline verenlerin bazı sorulara cevap vermeleri gerektiğini kaydeden Yılmaz, sorularını şöyle sıraladı:

"Atatürk için 'Soykırım yapılmasına izin vermiştir', Kurtuluş Savaşı için 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapılmıştır' diyen, PKK'lı teröristlere 'iyi çocuklar' demesine tepki gösteren milletvekillerine ulusalcı, kafatasçı, kafasız gibi sözlerle hakaret eden Hüseyin Aygün, 'CHP'li değilim, ancak CHP milletvekiliyim' diyen; Fethullah Gülen'e ve Said-i Nursi'ye övgüler yapan Faik Tunay neden disiplin kuruluna sevk edilmemiştir? Wikileaks belgelerinde, 'Gölge CIA' olarak adlandırılan Stratfor'a ilişkin belgelerde Tr 705 koduyla PKK ateşkesleri hakkında bilgi veren, ana Kürt kaynağı olarak nitelendirilen, Wikileaks belgelerinde Amerikan Konsolosluğu tarafından uzun zamandır konsolosluk irtibatı olarak bilgi aktardığı belirtilen, ABD'ye gittiğini ve ABD'nin Kürt sorununun çözümlenmesi için hazırladığı A,B,C,D planlarını bildiğini açıkça ifade eden Sezgin Tanrıkulu CHP ilkelerine aykırı davranan bir kişi değil midir?"

HER TÜRLÜ BASKIYA SONUNA KADAR DİRENECEĞİM

"Ergenekon örgütünün üzerine gidileceğini açıkça beyan etmekten kaçınmayan Sezgin Tanrıkulu'nun, kaynağını açıklayamadığı bu bilgi ve şüpheli ilişkileri parti program ve ilkelerine aykırı değil midir?" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kapalı grup toplantısında Şevki Kulkuloğlu tarafından kendisine bu sorular sorulduğunda 'Haddinize değildir bunları sorgulamak' sözlerini sarf edip, bu hakaret sözlere karşı itiraz ettiğimde ise benim üzerime fiili saldırıda bulunmak üzere yürüyen Sezgin Tanrıkulu'nun bu söz ve eylemleri parti program ve tüzüğüne aykırı değil midir? Ben 12 Eylül 1980 darbesinde 17 yaşında işkencelerden geçmiş, her an kim vurduya gidebilecekken tesadüfen yaşayan bir devrimciyim. CHP ve ülkeme sahip çıkmak için çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için Atatürkçü, laik demokratik çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin savunucusu bir kadın olarak nereden gelirse gelsin hür türlü baskıya karşı sonuna kadar direneceğimin bilinmesini isterim.