BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Nazlıaka ayakkabı fırlatacaktı!

CHP'li Nazlıaka, kendisine laf atan AK Partili vekillere öyle bir tepki gösterdi ki muhalefeti gülümsetti, iktidarı sinirlendirdi.

Abone ol
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kadına şiddeti anlatırken AK Partili vekiller ile tartıştı. Gerilimin artması üzerine hızını alamayan Nazlıaka, “Valla şeytan diyor ki, çıkar şu ayakkabını fırlat, ama bir ayakkabıma bakıyorum, bir de sizlere. Değmez diyorum açıkçası” diye konuştu.
 
Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda, sığınma evlerinde kalan kadınların oy kullanabilmesini öngören Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin doğrudan gündeme alınması için önerge verdi. Nazlıaka, verdiği önerge üzerinde konuşurken, kadınlara yönelik şiddeti ve bunun engellenememesini eleştirdi.
 
ŞEYTAN DİYOR FIRLAT AYAKKABINI

Konuşması üzerine Ak Parti sıralarından kendisine laf atılmasını sinirlenen Nazlıaka, “Tabi izleyicilerimiz buradan söylenen lafların seviyesini duymuyor; ama duymamaları belki daha iyi televizyondan bizi izleyenler için. Valla şeytan diyor ki çıkar şu ayakkabını fırlat; ama bir ayakkabıma bakıyorum bir de sizlere bakıyorum değmez diyorum açıkçası. Evet değmez” diyerek tepki gösterdi.

SAYGI VE TERBİYEYE DAVET 

Nazlıaka’nın bu sözlerine Ak Parti’li milletvekilleri tepki gösterdi. Yerinden söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, “Bir kadın parlamenterin ayakkabısını çıkarıp atması gibi şiddet içeren harekette bulunmasını kınıyorum. Bu arkadaşımızı saygı ve terbiyeye davet ediyorum. Bu hareket hiçbir kadın parlamenter tarafından yapılmamıştır” dedi.
 
Sataşmadan söz alan Nazlıaka, tartışmaya neden olan sözleriyle ilgili, “Toplum içinde kahkaha atmayı bile iffetsizlik saydığınız için anlayacağınız dilden cevap vermeye çalıştım. Arzu ettiğimiz şey, demokratik ortamda fikirlerimizi aktarmamızdır. Oturduğunuz yerden kötü sözler söylemeniz değil, kürsüye gelip konuşmanız gerekir” diye konuştu.

Nazlıaka’nın kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önergesi reddedildi.

852.20140812195654.jpg