BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  SEÇİM

CHP'li Muharrem İnce ile tartışan esnaf konuştu

CHP'li Muharrem İnce ile kafede tartıştığı iddia edilen esnaf Serkan Sert o anları anlattı.

Abone ol

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, propaganda konuşması yapmak amacıyla gittiği kafede tartıştığı iddia edilen işletmeci Serkan Sert, olay sırasında İnce'nin "birilerini gönderirim, onlarla uğraşırsın" dediğini ileri sürdü.

Gazipaşa Caddesi'ndeki kafenin işletmecisi Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın dün öğleden sonra yaşandığını ve çektikleri görüntüyü sosyal medyada paylaştıklarını söyledi.

İÇERİDEKİ MÜŞTERİLERİ SAYDI

Önce iki CHP'li gencin ellerinde broşürlerle dükkanına girdiğini belirten Sert, "(Masalara broşür bırakabilir miyiz?) dediler. Eşimle aynı anda, 'Siyasi propagandaya izin vermiyoruz' dedik. 'O zaman size bırakalım' dediler. Ben de bir seçmenim, aldım inceledim" ifadelerini kullandı.

Sert, bundan 5-10 dakika sonra ise iş yerine İnce'nin geldiğini ve içerideki müşterileri saydığını iddia etti.

serkan sert
Sert, tartışma sonrası iş yerine gelen zabıta ekibinin hazırladığı tutanağı gösterdi.

Müşterilerden iki gencin, "Bizi saymayın, biz oy kullanmıyoruz" dediğini aktaran Sert, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnce'nin gençlere, 'Niye kullanmıyorsunuz' gibisinden tepkisi oldu. O sırada sözünün bitmesini bekledim. Konuşması bittikten sonra, 'Kusura bakmayın, burada siyasi propaganda yapılmasına izin vermiyoruz' dedim. 'Ben buranın milletvekiliyim, istediğim yere girebilirim' dedi. Ben de 'Müşteri olarak herkes girebilir ama siyasi propaganda yapılmasına müsaade etmiyoruz' dedim. Ondan sonra kabalaştı. 'Kim oluyorsun lan terbiyesiz' gibisinden bir kelime kullandı. Videoda tam bu şekilde olmasa da duyuluyor. Sonra beni itti. 'Terbiyesizliği siz yapıyorsunuz' dedim. Ondan sonra kendisi, bunu öncesinde de sonrasında da söylemiş olabilir, net hatırlamıyorum ama 'Ben sana birilerini gönderirim, onlarla uğraşırsın' gibisinden söylendi."

Serkan Sert, tartışmanın ardından İnce'nin kafeden ayrıldığını dile getirdi.

İNCE GİTTİ, ZABITA EKİPLERİ GELDİ

Bundan bir süre sonra dükkanına zabıta ekiplerinin geldiğini ifade eden Sert, şöyle konuştu:

"Açıkçası geleceklerini tahmin ediyordum ama dün pazar, tatil günüydü. O kadar hızlı olabileceklerini tahmin etmiyordum. Olaydan 45-50 dakika sonra geldiler, tutanak tuttular. Gelen ekip gayet ılımlı, çözüm odaklıydı. Geldiler, işlemlerini yaptılar, gittiler. Sonrasında ise videoları internette paylaştık. Bu kadar büyüyeceğini zannetmemiştim. Ben küçük bir işletmeciyim. Burada, ben, eşim ve bir çalışanımız olmak üzere 3 kişiyiz. Kendileri, CHP olarak ifade ediyorlardı; siyaset adamı biraz geniş olacak, rahat olacak, her şeye tepki vermeyecek gibisinden. Benim gibi küçük çapta bir işletmeyle uğraşıyorlarsa bunun altında başka şeyler düşünüyorum."

ŞİKAYET ÜZERİNE İŞLEM YAPILDI

Belediye Başkanı Vefa Salman da dün şehir dışında bulunduğunu ve konuyla ilgili İnce ile görüşmediğini anlattı.

Olayın belediyeyi ilgilendiren yönünün, zabıta ekibinin kafeye giderek işlem yapması olduğunu söyleyen Salman, "Konuyu kendi birimlerime sorduğumda, orasıyla ilgili üst üste birkaç şikayet geldiğini söylediler. Sonuçta onların da ne yaşandığından bilgisi yok. Şikayet üzerine gittiklerini ifade ettiler. Kafeterya ruhsatı olup da restoran tarzı hizmet vermesinden dolayı tutanak tutmuşlar. Olayları bağdaştırmamak lazım" diye konuştu.

Kendisinin de bir esnaf torunu olduğunu ve esnaflık yaptığını kaydeden Salman, "Esnaf dükkanına, halka açık yere kim gelirse gelsin, hırsız olabilir, Türk, Müslüman olmayabilir, esnaf kapısı gelen herkese açıktır. Bu bizim atadan aldığımız öğretidir. 'İşletmeciyim, esnafım' diyen insan, 'siyasetçi giremez' ifadesini kullanamaz" dedi.

Milletvekili İnce ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediğini belirtti.