BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.488,35
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Loğoğlu: Erdoğan yolun sonuna geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Erdoğan'ın yolun sonuna geldiği ve 10 Ağustos'un yüzleşme tarihi olacağını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın tarihe, değerlere, geleneklere ve insanlığa aykırı olarak ırkçı ve dinci zihniyet benimsediğini savunarak "Gerçek iç dünyası afişe olmuştur" dedi.

ERDOĞAN'A VERİLEN YAHUDİ ÖDÜLÜ

Faruk Loğoğlu, Amerikan Yahudi Kongresi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verilen ve daha sonra geri istenen ödül konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Amerikan Yahudi Kongresi’nin (AJC – American Jewish Congress) 26 Ocak 2004 tarihinde, New York’ta Başbakan Erdoğan’a verdiği 'Cesaret Ödülü'nün (Profiles of Courage), İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırıları bağlamında tartışma konusu olmaya devam ettiğini ifade eden Loğoğlu, şöyle devam etti:

TEPKİ OLARAK İADE ETMESİ BEKLENİRDİ

"Gazze’deki insanlık dramını her türlü siyasi mülahazanın üstünde tutan bir Başbakan'ın, ödülü, CHP’nin uyarıları ve halkımızın beklentileri doğrultusunda, İsrail’in bölgeye yıkım ve ölüm getiren toplu cezalandırma politikalarına tepki olarak zaten iade etmesi beklenirdi. Fakat Erdoğan, kendisine yapılan bütün çağrılara kulaklarını tıkamış ve Filistin halkına yapılan zulmü dahi devletin resmi imkânlarıyla düzenlediği mitinglerde cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası malzemesi olarak kullanmakta ısrar etmiştir.

İŞ İŞTEN GEÇTİ

Bu nedenle, ödül geri istendikten sonra Erdoğan’ın 'alın ödülünüzü başınıza çalın' ve 'ödülü vermekten memnuniyet duyacağım' ifadeleri onurlu ve dürüst bir duruş değildir. İş işten geçtikten sonra efelik taslamanın bir anlamı yoktur ve halkımızın bu yutturmacaya karnı toktur." 

ERDOĞAN, IRKÇI VE DİNCİ ZİHNİYETİNİ SAKLAYAMAZ HALE GELDİ

Başbakan Erdoğan’ın AJC’den 2004 yılında aldığı ödül konusunda samimiyet sınavını geçemediğini ifade eden Faruk Loğoğlu, "Daha somut bir ifadeyle, Erdoğan, tarihimize, değerlerimize, geleneklerimize ve insanlığa aykırı olarak benimsediği ırkçı ve dinci zihniyetini neticede saklayamaz hale gelmiş ve gerçek iç dünyası afişe olmuştur." dedi.

DİPLOMATLARIMIZIN ANSINA VERİLDİ

ADL’nin söz konusu ödülü, Başbakan olan Erdoğan’a, II. Dünya Savaşı yıllarında görev yapan ve Yahudileri Nazilerin elinden kurtaran cesur diplomatlarımızın anısına verdiğini ifade eden Loğoğlu, "Bu ödül Erdoğan’ın şahsına değil, kökenlerine bakmaksızın insan onuruna saygı duyan seçkin diplomatlarımızın vicdanlı ve korkusuz davranışları anısına verilmiştir. Diplomatlarımızı anlamını dahi bilmediği 'monşer' tabiriyle kendince aşağıladığını sanmaya devam eden Erdoğan, bir Türk diplomatının sahip olduğu görev bilinci, insan sevgisi ve cesaretinden nasibini almış olsaydı bugün biçare durumda olmazdı" şeklinde konuştu.

10 AĞUSTOS YÜZLEŞME TARİHİ OLACAK

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın kendisini istediği kadar avutabildiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, "Kendi insanlarına dahi korku, tehdit ve kin salmaya çalışabilir. Ancak yolun sonu gelmiştir. 10 Ağustos hepimiz için yüzleşme tarihi olacaktır" sözlerine yer verdi.