BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

CHP'li kadınlar o anneyi unutmadı!

CHP'li kadınların Anneler Günü nedeniyle düzenledikleri etkinliğin adresi bu yıl özel bir yere çıktı.

Abone ol

Anneler Günü dolayısıyla ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın İzmir Karşıyaka'daki Anıt Mezarı'nda tören düzenlendi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen törene Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Türk Anneler Derneği üyeleri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, milletvekili adayı ve vatandaşlar katıldı.

Anıt mezara çelenklerin konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı, Türk anneleri olarak ulu önder Atatürk'ün gösterdiği yolda evlat yetiştirmeye devam edeceklerini söyleyerek, "Bizim en büyük onurumuz böylesine bir vatana evlat vermektir. Çocuklarımıza sesleniyorum, kökü dışarıda olan fikirlere kapılmayın, çalışın. Türkiye'yi ileri seviyeye götürecek kişiler sizlersiniz, sizlerdeki zeka çok kimsede yok" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ise son günlerde artan kadına yönelik şiddet olaylarını ve Kurtuluş Savaşı'nı eleştiren kesimleri kınadı. Çalışkan, "Bazı insanlar 'Türkiye'de Kurtuluş Savaşı olmasaydı, sömürge olsaydı daha iyi şartlarda olunurdu' diye düşünüyor. Bu düşüncelerini de sesli olarak dillendiriyor. Böylesi ahmakça düşüncelere sahip olanları tel'in ediyorum. Bu kişiler unutmasınlar ki bu tür düşünebilmeleri bile Kurtuluş Savaşı sayesindedir" diye konuştu.

Ulu önder Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım'a seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu ise "Sen bize tüm dünyaya adını altın harflerle yazdıran Atamızı hediye ettin. O da seni bizlere emanet etti. Bu bize büyük güç veriyor, biz İzmir'in Amazon ruhlu kadınlarının gücüne güç katıyor. Nasıl ana kucağı bir çocuk için ilaç gibiyse biz de burada bunu yaşıyoruz ve yanından güçlenerek ayrılıyoruz. Zübeyde Ana, kızların sana layık olmak için bütün gücüyle çalışacak" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da Atatürk'ün kadının değerini tüm toplumlardan önce bilip kadınlara yönelik büyük adımları atan ilk dünya lideri olduğunu dile getirerek, "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi kadınlarının düzeyi ile ölçülür. Ancak ne yazık ki son yıllarda toplumumuz kadınlar konusunda özürlü bir noktaya gelmiştir" diye konuştu.

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı önündeki tören, katılanların karanfil bırakmaları ve dua etmeleriyle sona erdi.