BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPli kadın vekilden tuhaf talep!

"Biz de başörtüsü yasak burada da olsun" diyen CHP'li Birgen Kereş'e Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nden soğuk duş!

Abone ol

H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi CHP'li Birgen Keleş'in 'başörtü yasaklanmalı' sözlerine rağmen başörtü yasağını reddetti...

Avrupa Konseyi bu gün İslam, İslamcılık ve İslamofobi raporunu kabul etti. Buna göre dinin sınırlandırılamayacağı ve insanların Müslüman oldukları için ayrımcılık yapılamayacağına hem raporda, hem de konuşmacılar tarafından açık bir şekilde yer verildi.

Avrupa Konseyi İslamofobi raporunda İsviçre'nin minare yasağını kaldırması istendi. Raporda aynı zamanda erkek ve kız çocukların sünnetini kasteden, çocukların sünnet edilmesinin yasaklanması çağrısı, kız çocukların sünnetinin yasaklanması şekline dönüştürüldü.

"BAŞÖRTÜSÜ BİZ DE YASAK BURADA DA OLSUN!"

Öte yandan CHP'li İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, raporun görüşmeleri aşamasında Türkiye'de kamusal alanda başörtünün yasaklandığını, burada da yasaklanabileceğini söyledi.

Keleş ayrıca isim vermeden AK Partiyi suçladı ve "bazı hükümetler dini iç politika malzememesi olarak kullanıyor' dedi. Keleş'in konuşması diğer Türk milletvekillerinden tepki topladı.

Bununla ilgili önergeler parlamenterler meclisi tarafından reddedildi.