BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.324,61
HABER /  DÜNYA

CHP’li İnce’den tencere tava yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Taksim’deki olayların simgesine dönen tencere tava çalma konusuna açıklama g...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Taksim’deki olayların simgesine dönen tencere tava çalma konusuna açıklama getirerek, "Türkler binlerce yıldır belaları, kötülükleri defetmek için tencere tava çalar" dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Taksim’deki vatandaşların tencere ve tava çalmalarına çok ilginç bir yorum getirdi. Türklerin binlerce yıldır tencere tava çaldıklarına dikkat çeken İnce, "Tencere tava çalma olayı mitolojiye baktığımızda Türklerin eski bir adetidir. Güneş tutulması olduğunda baştaki belaları kovmak için, baştaki kötülükleri kovmak için, şirretten kurtulmak için, onları defetmek için eskiden Türkler tencere tava çalarlarmış. Bu Türklerin binlerce yıllık geleneğidir. Bu bugünkü gençlerin uydurduğu bir şey değildir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Yüzde 50’yi zor tutuyorum" sözlerini de değerlendiren İnce, "Başbakan yüzde 50’yi zor tuttuğunu söylüyor ama yanılıyor çünkü Başbakanın arkasında yüzde 50 yok, yüzde 15 var. Yüzde 35’i açık açık çıkıp, ’Ben AKP’liyim, AKP’ye oy verdim’ diyemiyor ki. Yüzde 50 oy aldığı doğru ama vatandaşa sorduğunuzda utandıklarından, ’AKP’ye oy verdik’ diyemiyorlar" iddiasında bulundu.
(İHA)