BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den KPSS tepkisi!

İnce: "2010 KPSS skandalında başlarını kuma gömenlerin, son sınavda gereğini yapan bir tavır göstermelerini beklemek saflık olur" dedi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''2010 KPSS skandalında başlarını kuma gömenlerin, son sınavda gereğini yapan bir tavır göstermelerini beklemek saflık olur'' diyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, 2010 yılı KPSS için hazırlattığı MİT raporunu kamuoyuyla paylaşmasını istedi.

İnce, yazılı açıklamasında, ÖSYM'nin, son Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialara yönelik açıklamalarının, inandırıcılıktan uzak, ''biz yaptık oldu'' biçiminde olduğunu öne sürdü. İnce, ''Zaten güvenirliği önceki skandallarla dibe vurmuş olan ÖSYM, bu sınavdaki iddialar karşısındaki tutumla çocuklarımızın geleceğini belirlemekten acilen çıkartılması gereken bir kurum haline gelmiştir'' görüşünü savundu.

Ortaya konulan iddialar ve belgelerin, yaygınlık düzeyi belli olmamakla beraber, soruların sınav öncesinde veya sınav sırasında dışarı çıkartıldığını gösterdiğini ifade eden İnce, ''İddiaların bu denli güçlü olduğu durumlarda ÖSYM'nin en önemli silahı olan sınavı iptal etme kararı yerine hiçbir şey yokmuş gibi davranması, hatta bununla kalmayıp yayın yasağı talep etmek gibi akıl dışı girişimlerde bulunmak, bu tür sınavlara organize olmuş özel odakları memnun etmenin dışında ÖSYM'nin de bu yapılarca kontrol edilen bir kurum olduğu izlenimini oluşturmaktadır'' ifadesini kullandı.

İnce, açıklamasında şunları kaydetti:

''Son yıllarda ÖSYM'nin yaptığı her sınavda bu tür sorunlarla karşı karşıya kalıyorsak bunun nedeni 2002'den bu yana iktidarın kamu kurumlarını, kamu kurumu olmaktan çıkarıp yandaş arka bahçe haline getirme çabasıdır. Değil ÖSYM'ye başkanlık, üniversitede akademisyen ve bilim adamı unvanlarını nasıl kazandığını sorgulamamız gereken kişi, bugün ÖSYM'nin Başkanı'dır.

SORUMLU BAŞBAKAN'DIR

2010 KPSS skandalı tümüyle açıklığa kavuşturulamadığı sürece olanlardan birinci derecede sorumlu kişi, Başbakan'dır. Sayın Başbakan, tehditler savurma yerine 2010 yılı KPSS skandalı için hazırlattığı MİT raporunu kamuoyu ile paylaşmalıdır. Çünkü bu skandalı açıklığa kavuşturma görevini bizzat kendisi üstlenmiştir. Ancak bugüne kadar 2010 skandalını açıklığa kavuşturan bir gelişme olmamıştır.

KPSS İÇİN YAYIN YASAĞI

Sayın Başbakan şunu bilmelidir; MİT Başkanı hakkındaki iddiaları yasa değiştirerek, yeni mahkemeler icat ederek durdurabilirsin. ÖYSM'de gerçekleşen skandallar konusunda senin yasaların da adamların da gerçekleri seslendirmemizi durduramaz. Sayın Başbakan, adamların mademki kendilerine güveniyorlar, iddialar konusunda neden yayın yasağı talep ediyorlar? 2010 KPSS skandalında başlarını kuma gömenlerin elbette son sınavdaki rezillikte sorumluluk üstlenmelerini, gereğini yapan bir tavır göstermelerini beklemek saflık olur. Bu tür olaylarda sorumluluk üstlenme yerine 'tatmin edilmiş' olmalarını gerçeğin kendisi haline getirenler ancak gülünç olabiliyorlar. Bu sınava giren tüm adaylar ve onların yakınları, sızlanma ve şikayetçi olma yerine demokratik tepkilerini göstermelidirler.''