BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Gül'ü kızdıracak konuşma

Meclis Genel Kurulu’nda, AKP ve CHP arasında İstanbul Barosu, darbe ve şikayet tartışması yaşandı

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce , “Biz ülkemizi şikayet etmedik. Ama siz ülkenizi şikayet eden birisi arıyorsanız Sayın C.Başkanı’nın eşiyle bir sohbet edin. O size ülkesi nasıl şikayet edilir size anlatsın” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda, BDP’nin grup önerisi üzerinde CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan arasında “İstanbul Barosu” tartışması çıktı, tansiyon yükseldi.

AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan , “Kocasakal’ın siyasi hesaplarından başka bir şey değildir. Avukatlık mesleğini ayaklar altına alan darbeci baro yaftasını hak eden bir baronun mensubu olmak utanç vesilesi. Bu ülkenin en büyük barosu şimdiye kadar darbecilikle anıldı ama sayenizde işgalcilikle anılacak. İstanbul Barosu düşmüştür” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “Beyefendi sayın konuşmacı hukuk fakültesi mezunu ama Anayasanın 80. maddesini okumamış. Bu kadar hukuk cahili hukuk fakültesinden çıkamaz diye düşünüyorum” diyerek tepki gösterdi.

'YAŞIN KADAR DARBELERLE MÜCADELE ETTİM'

Söz isteyen Ali Rıza Öztürk de, “Senin yaşın kadar ben darbelerle mücadele etmiş bir insanım” dedi.

İki vekilin tartışması yerlerine oturduktan sonra da devam etti. Tartışmaya diğer vekiller de katıldı.

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, vekilleri yerlerine oturması için uyardı. Daha sonra Öztürk ve Turan, Genel Kurul Salonu’ndan çıkarken karşılaştılar ve bir süre daha konuştular.

HAYRÜNNİSA GÜL HATIRLATMASI TANSİYONU YÜKSELTTİ

CHP’nin, Avrupa Birliği ülkesinde yaşayan yurttaşların sorunlarının araştırılmasına ilişkin verdiği grup önerisi üzerinde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, “Yurt dışında yaptığınız bütün eleştirileri yakından takip ediyoruz. Son derece üzülüyorum. Ağlama duvarı değil orası. Kendi sıkıntılarımızı Avrupa Konseyi’nde dile getirip Avrupa’nın karşısında kalkıp da çok olumsuz bir tablo sergilemenin hiçbir anlamı yok. Sizler Avrupa’da Türkiye’yi şikayet etmeyin, bu size yarar sağlamayacaktır” dedi.

AK Parti'li Kara'nın konuşması üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Hayrünnisa Gül 'ün Türkiye'yi türban yasağı konusunda AİHM 'e şikayet etmesini hatırlatında AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi.

AK PARTİ'LİLERİ KIZDIRDI

İşte Muharrem İnce'nin AK Parti'lileri kızdıran o konuşması:

"Sayın Milletvekili Türkiye'yi Avrupa'da şikâyet ettiğimizi söyledi. Partimizin tüzel kişiliğine hakarette bulundu, cevap vermek istiyorum.

Biz ülkemizi şikâyet etmedik ama siz ülkenizi şikâyet eden birisi arıyorsanız, Sayın Cumhurbaşkanının eşiyle bir sohbet edin, o size ülkesi nasıl şikâyet edilir anlatsın, önce bu bir, birincisi bu.

İkincisi, ben sizi anlamak da gerçekten güçlük çekiyorum.

Şeker fabrikalarını satış kararı, kapatma kararı alıyorsunuz, sonra bu karardan vazgeçiyorsunuz, kararı alan Başbakan, karardan vazgeçen Başbakan, çarşaf çarşaf teşekkür edilen kişi yine Başbakan.

Sonra bakıyor, bakanın birisi çıkıyor "Özürlüden öğretmen olmaz." diyor, özürlüleri incitiyor, sonra "Olur." diyen bir hükûmet başkanı çıkıyor, sonra ona teşekkür ediliyor.

Çocuklara 3 SBS'yi getiren siz, size teşekkür ettiler. 3 SBS'den vazgeçip 1 SBS'yi getiren yine siz, yine teşekkür edilen siz.

Suriye'ye "Kardeşim Esad" diyen siz, teşekkür ediliyor; "Kanlım Esed" diyen siz, yine teşekkür ediliyor.

Elinde iple dolaşan siz, idamı tartışan siz, sonra İmralı'ya televizyon gönderen yine siz.

"Başkanlık sistemi, Amerikan emperyalizminin bir dayatması ya da bir özentinin sonucudur." deyip alkışlanan siz, bugün başkanlık tartışmasından medet uman yine siz.

"Görüşen şerefsizdir." diyen siz, "Siyasi hayatıma mal olsa da görüşürüm." diyen yine siz.

"Ergenekon'un savcısıyım." diyen siz, Ergenekon'un ziyaretçisi olan yine siz.

Uzun tutukluluk süreleri için kanun çıkaran siz, bundan şikâyet eden yine siz.

Bakın, biz yurt dışındaki işçilerimizin sorunlarının araştırılmasını istiyoruz, orada bekliyorlar, bakın yukarıda. Yurt dışından işçilerimiz yukarıda sizi izliyor, biraz sonra oyu göreceğiz.

Bu komisyonun kurulmasına kim oy kullanacak, kim ret oyu kullanacak bütün Meclis, haklımız buna şahit olacak diyorum, hepinize teşekkür ediyorum."

Görüşmelerin ardından CHP’nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul’da Yeraltı Suları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor.