BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  DÜNYA

CHP’li İnce yorum bile yapmadı

CHP, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü nedeniyle Eminönü Yeni Cami’de mevlit okuttu. Mevlit çıkışı konuşan CHP Grup Başkanvekili İnce,...

Abone ol

CHP, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü nedeniyle Eminönü Yeni Cami’de mevlit okuttu. Mevlit çıkışı konuşan CHP Grup Başkanvekili İnce, gazetecilerin Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül’ün başkanlık adaylığı sorusu üzerine, "Kulaklarımda sorun var duyamıyorum" diye yanıtladı.
Eminönü Yeni Cami’deki mevlide, CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili ve emekli Müftü İhsan Özkes, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tarafından organize edilen mevlit öğle namazının ardından Yeni Cami imamı tarafından okundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlit duayla sona erdi. Mevlit çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylıklarına ilişkin, “Ona sayın genel başkanımız ve parti kurulları karar verecek. Dolayısıyla hangi arkadaşımız CHP’den aday olursa, CHP örgütü dimdik o arkadaşımızın arkasında duracak. Bizim amacımız, kimin aday olduğu değil, partinin seçim kazanmasıdır” dedi.
Gazetecilerin ‘Herhangi bir ön seçim olmayacak mı?’ sorusu üzerine Salıcı, “Olabilir, merkez yoklaması olabilir. Yapılan anketlerin sonuçlarına göre genel başkanımız karar verebilir. Bunların hepsi masada belirlemek için gerekli yöntemlerdir. Bu da sayın genel başkanımızın takdiridir, o karar verir.”
"Demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün millete ve vatandaşlara sunduğu din ve inanç özgürlüğünü bu Cumhuriyete borçlu olduğumuzu unutmadık" diyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, “Bunun bilinciyle böylesi güzel bir öğle namazı sonrasında böyle bir şey yaşadık ve dinledik. CHP İstanbul Milletvekilimiz organize etmişti. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK OLMASAYDI ADINIZ DİMİTRİ OLURDU”
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, bu ülkede bayrağımız gönderdeyse, camilerimiz açıksa, camilerde ezan okunuyorsa, herkesin bunu Atatürk’e borçlu olduğunu belirterek "Atatürk olmasaydı, bu ülkenin kurtarıcısı olmasaydı, bugün hareket edenlere şunu söylüyorum; adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı. Adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu. Bunları doğru bilmeleri lazım” dedi.
İhsan Özkes’in başarılı bir milletvekili ve aydın bir din adamı olduğunu vurgulayan İnce, şunları söyledi: “İhsan Özkes arkadaşımızın bunu düşünmesi gerçekten çok hoş bir şeydir. Biz, bu başarılı milletvekillerimizle birlikte geldik. Öğle namazını kıldık sonra mevlidi dinledik. Şimdi de birlikte gidiyoruz.”
Bir gazetecinin “İstanbul Belediye Başkanlığı için Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül adaylığını koydu” sorusu üzerine İnce, “Kulaklarımda bir sorun var duyamıyorum” diyerek cami önünden ayrıldı.
(İHA)