BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce dedikoduya sarıldı saçmaladı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum sürecinde yaptığı tuhaf açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Abone ol

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum kampanyasında dozu kaçırdı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Şu anda Ankara kulislerindeki dedikodu, 'evet' çıkarsa 300 bin memuru tasfiye edecekler, açığa alacaklar." iddiasında bulundu.

Dedikodulardan yola çıkarak yüzbinlerce memurun kafasını karıştıran İnce'nin sözleri tepki çekti.

Seçim bölgesi Yalova'da referandum çalışmalarını sürdüren CHP Milletvekili Muharrem İnce, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte, vatandaşlara seslendi. Ankara kulislerinde 300 bin memurun tasfiye edilmesinin konuşulduğunu ileri süren İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

DEDİKODUYA SARILDI

"Devlet memurlarına, öğretmenlere, polislere, maliyedekilere, hemşirelere, hepsine sesleniyorum; Siz aklınızı gerçekten peynir ekmekle mi yediniz yahu. Ya buna 'evet' denir mi Size Ankara'da büyük dedikoduyu anlatayım. Şu anda Ankara kulislerindeki dedikodu, evet çıkarsa 300 bin memuru tasfiye edecekler, açığa alacaklar. Böyle bir memuriyet hakkınızı, bu güvenceyi nasıl gelir de bir kişiye verirsiniz. Ya bu nedir biliyor musunuz, bu bıçağı yalamak gibi bir şeydir. Olamaz böyle bir şey, doğru değil.

Bunu yapmamalısınız. Benim derdim Tayyip Erdoğan değil. Tayyip Erdoğan fani. Bugün var, yarın yok. Yarın başkasının eline geçer bu yetki. Ne yapacaksın o zaman Senin tarihinde hep Kanuni, hep Fatih yok. Senin, benim tarihinde Deli İbrahimler de var. Ya onların eline geçerse."