BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Güler Gülen'in taziyesine yuh dedi

CHP'nin cemaatle birlikte anılmasına tepki gösteren isimlerden biri olan CHP'li Ayman Güler, Gülen'e tepki gösterdi.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili taziye mesajı yayınlayan Fethullah Gülen’e sert çıktı.

"BUNA YUH DERİM BAŞKA BİR ŞEY DEMEM"

Güler Facebook mesajında ilginç ifadeler kullanırken, "Fethullahçılık, Berkin'in ölümü üzerinden kirli siyasetine devam etmekle kalmıyor. Bir de, sözüm ona taziye mesajında, 'temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış Alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim' diyor. Buna yuh derim, başka bir şey demem. Cemaat denen bu örgüte her zamankinden daha fazla dikkat gerek" dedi.

GÜLEN BERKİN ELVAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

“Sağduyu ve uzlaşıyla örgülenmesi gereken devlet aklının öfke ve kine mağlub olduğu zor günler geçirmekteyiz. Bu nefret atmosferi, toplumun muhtaç olduğu sevgi, sükunet ve birbirini anlama çabasını ortadan kaldırmakta; yukarıdan aşağıya doğru çatışmacı bir üslubu telkin etmektedir.

BİR AVM İNADINA...

Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar birçok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur.


ALEVİ KARDEŞLERİMİZE SABIR DİLERİM

15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı. Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, bugüne kadar pek çok acıyla dağidâr olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış Alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim.”