BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.324,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Faik Tunay'dan liste tepkisi!

CHP'nin en genç milletvekili Faik Tunay, 7 Haziran listesinde yer almadı. Tunay, hakkındaki iddialara CNN Türk'te cevap verdi.

Abone ol

CHP milletvekili Faik Tunay, 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday gösterilmemesinin nedenlerini CNN Türk'te anlattı. İktidara yakın gazetelerde bir dönem CHP'ye yakın bazı köşe yazarlarının kendisi hakkında cemaatçi yaftası yapıştırdığını ifade eden Tunay, herhangi bir cemaate yakın olmadığını söyledi.

Fait Tunay, CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın sorularını cevapladı. Kendisi hakkında bazı köşe yazarlarının, cemaatçi dediğini ve CHP ile cemaatin işbirliği yaptığını yazdığını söyleyen Tunay, yazılanlara tepki gösterdi, listelerde olmamasının gerekçesini bu yazılanlara bağladı. İşte Tunay'ın o sözleri;

"Listeler açıklanmadan daha iki üç gün önce, isim vermeyeceğim, polemiğe girmek istemiyorum. İktidara yakın en büyük gazetenin birinde, üç dört tane köşe yazarı yapıyor bunları. Tetikçi çünkü bunlar! Bazı yerlerden bilgileri alıyorlar ve de çok enteresan ki eskiden CHP'de olup ya da sol da sosyal demokrat olup bugün AK Parti'ye dümen kıranlar en büyük tetikçiliği yapıyorlar. Buna da herkes dikkat etsin.

CEMAATİN PRENSİ Mİ?

Cemaatin prensi, Faik Tunay cemaatçi mi? Listede olmasına kesin gözüyle bakılıyor ve CHP tabanında tepkiler var diyenlere ben şimdi soruyorum. Faik Tunay madem bu kadar büyük cemaatçiydi, madem bu kadar güçlüydü, madem cemaat ile CHP'nin aleni bir işbirliği vardı, siz bunu vurguluyordunuz. Bugün Faik Tunay listede yok! Nasıl oldu bu peki? Ben kaç kez söyledim, herhangi bir cemaate yakın değilim diye. Ben tüm cemaatlere aynı mesafedeyim.

"SAMANYOLU TV'YE ÇIKTIM"

Ben CHP'de de bu konuda farklı bir profil çizdim. Yani kimse Samanyolu TV'ye çıkmazken, ben Samanyolu'na çıkıyordum. Hem de Ergenekon, Balyoz süreçlerinde gittim. Ben çağırıldım her yere gittim. Kemal Bey'in ilk zamanlarında, daha taşlar yerine oturmamışken cemaatin Afrika'daki okullarına gittim. Bunlar farklı algılandı ve cemaatçi yaftası yapıştırıldı. Hiçbir cemaate mensup değilim. Cemaat ile CHP iş birliği yapıyor diyenler ve Faik Tunay cematin en güçlü adamlarından biridir diyenler, kesinlikle listelerde yer alacak diyenlere şunu soruyorum: Sizde zerre kadar utanma varsa Faik Tunay bugün listede yok, nasıl açıklayacaksınız bunu!"