BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Erzen: CHP'de yönetim Atatürkçü değil!

Eski Bakırköy Belediye Başkanı CHP'li Ateş Ünal Erzen, CHP'de taban ile tavan arasında ayrışma olduğunu, CHP'li belediyelerin sosyal demokrat anlayışından uzaklaştığını belirtti.

Abone ol

CHP'li Ateş Ünal Erzen, partisi hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Parti içindeki insanların Atatürkçü olmadığını belirten Erzen, tabanın bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti.

Erzen açıklamasında "CHP’nin üst yönetimi Atatürkçü değil. Belediyelerin çoğunda da değil. Sosyal demokrat değil. Örnek verirsem, Bakırköy’den veririm. Gerçekten burada sosyal demokrat belediyeciliğin yerleştirmek için elimizden geleni yaptık, bugün yeni anlayış bunu yok ediyor. Halkın lehine olan şeyler yok oluyor. O zaman bu en üst genel başkanlıktan da bir tepki görmüyorsa, bu sosyal demokrasi değildir. Taban ciddi derecede laik, Atatürkçü ama tavan değil." ifadelerini kullandı.

TERÖRÜ DESTEKLERSEN CHP'LİLERİ HOŞNUT EDEMEZSİN

CHP hakiki CHP’lilerin elinde değil. İsmet İnönü, Bülent Ecevit CHP’li olarak ölmedi. Hep bir karmaşa vardı ama bugün bu karmaşa doruk noktasına çıktı. Gerçek CHP’liler yani sosyal demokrat algılı, gerçekten Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı devrimleri benimseyen CHP’lilerin şu anki CHP’den hoşnut olacaklarını zannetmiyorum. Sen terörü desteklersen gerçek CHP’lileri hoşnut edemezsin.

CHP'DEN BAZI İNSANLAR OY VERDİ AMA PİŞMANLAR

Hendekleri kazanlar için "arkadaşlar" derse bir genel başkan ben bunu anlamam. HDP’lileri hepimiz biliyoruz, birçok insanda oy verdi. Niye oy verdi? Türkiye partisiyiz diyince inandılar. CHP’den bazı insanlar oy verdi ama şimdi pişman. HDP’nin bir hedefi var, hedefi olmayan bir tekneye hiçbir rüzgar iyi gelmez. Şu anda CHP’nin tepe yönetiminde hedef göremiyorum. 50-60 kişiyi bağırtmak bir hedef değil.

MERAL AKŞENER GELİRSE CHP DAHA DA DÜŞER

Ben siyasetteyken Kemal Kılıçdaroğlu geldi, geldiği zaman o zamanki araştırmalarda Deniz Baykal yüzde 27-30 seviyelerindeydi. Kemal bey geldiğinde bu seviye 34-35’lere kadar çıktı. Sonra ise düştü. O düşüş hiçbir seçim kazanamamaktandır. Oylar 25’i buluyor, şu anda anket firmaların bunun altında olduğunu söylüyor. Eğer Meral Akşener, MHP’ye başkan olursa bu daha da düşeceği ön gürülüyor. Bu tahmin ediyorum, Kılıçdaroğlu’nda bir sinirlilik yarattı. Ya başarının vizyon bölümüne sahip çık, kavga etme küfür etme; o zaman sende başarı noktasına çıkarsın.