BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Erdoğan Toprak bakan olacak mı teklife ne dedi

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümetinde CHP'li Erdoğan Toprak'a bakanlık teklifi götürdü. Erdoğan Toprak kimdir ve bakanlık teklifine ne cevap verdi?

Abone ol

AK Parti'nin geçici seçim hükümeti kurulması için bakanlık teklifi götürdüğü CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'tan ilk yanıt geldi. Bakanlık teklifi götürülen CHP'li Erdoğan Toprak kimdir?

Toprak, "Ben partimin ilkelerine bağlıyım. Partimin aldığı karara uyacağım. Kendilerine bu teklif için teşekkür ederim. Ancak bu sürecin partimin ve benim düşünceme göre doğru olmadığına inanıyorum. O nedenle de görevi kabul etmeyeceğim" dedi.

erdoğan-toprak-kimdir-chp-bakanlik-teklifine-ne-dedi.20150826152139.jpg

Ahmet Davutoğlu 'Geçici bakanlar kurulu üyeliğini şahsınıza teklif ediyorum. Anayasa'nın amir hükmü gereğince teklif edilen bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından..." diyerek listedeki isimlere mektup gönderdi. Bakanlık teklif edilen isimlerden yanıtlarını yarın yani 27 Ağustos 2015 perşembe günü saat 18.00'a kadar yazılı olarak bildirmeleri istendi.

CHP BAKANLIK TEKLİF EDİLEN İSİMLER

Erdoğan TOPRAK
Ayşe Gülsün BİLGEHAN
Tekin BİNGÖL
Deniz BAYKAL
İlhan KESİCİ

ERDOĞAN TOPRAK KİMDİR?

erdoğan-toprak-kimdir-chp-bakanlik-teklifine-ne-dedi.jpgErdoğan Toprak, 1959'da Adana'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Gazel'dir.

Yönetici; Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü mezunudur.

1983 yılında serbest ticaret ve iş hayatına başladı. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Üyeliği, Beşiktaş Genç İşadamları Derneği Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 3 dönem Bahçelievler Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu.

20 ve 21. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 21. Dönemde Türkiye-Hindistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. 57. Hükümette Devlet Bakanlığı görevini yürüttü.
Orta düzeyde İngilizce bilen Toprak, evlidir.

1961 yılında Adana-Zeytinli'de dünyaya gelen Erdoğan Toprak; ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1983 yılında iş hayatına serbest ticaretle başladı. Başarılı projelere imza atarak, iş dünyasında saygın bir yer kazandı. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyeliği, Beşiktaş Genç İşadamları Derneği (BEGİAD) Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Dayanıklı Tüketim Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Spora verdiği önemle 1988 yılından itibaren üç dönem Bahçelievler Spor kulübü Başkanlığı, Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü (BJK) Başkan Yardımcılığı ve Bakırköy Spor Kulübünde As Başkan olarak görev yaptı. 1992 yılında aktif siyasete atılan Toprak; 20, 21, 24 ve 25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Yasama faaliyetlerin yanı sıra, TBMM "İçişleri Komisyonu" üyeliği, "KİT komisyonu Başkanlık Divanı" üyeliği yaptı. Araştırma-soruşturma komisyonlarında da başkan olarak aldı. Türkiye'nin uluslararası ilişkilerine daha fazla katkı yapmak amacı ile seçildiği, “Türkiye-Hindistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu” başkanlığı," “Türkiye-İngiltere Parlamentolar Arası Dostluk Grubu" başkan yardımcılığı ve birçok dostluk grubunda üye olarak görev yaptı. Ülke sorunlarına çözüm üretmek amacı ile Parlamento çatısı altında birçok araştırmalar yaptı. Ülkenin sorunlarına ilişkin çözüm projelerinin üretilmesine katkı sağladı. Bunların başında kamuoyuna mal olan "Bölgesel Huzurevleri", "Güneydoğuda Mobil Eğitim", "Güneydoğu İçin Alternatif Kalkınma",... 2002 yılında 57. Hükümet döneminde spordan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı. Voleybol, Basketbol, Atletizm, Futbol, Kayak, Güreş, fark gözetmeksizin tüm dallarda spor camiasına verdiği destek ile öne çıktı. Engelli sporculara kazandırdığı tesisler ve sağladığı imkânlar ile takdir kazandı. Bakanlık görevinin ardından çeşitli yayın kuruluşları tarafından "Yılın Spor Adamı" ödülüne layık görüldü. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tanıtım, Basın ve Propaganda, İdari ve Mali İşler, İşveren Sendikaları ve Meslek Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İş Dünyasının sorunlarına ve çözümlerine yönelik; İŞ DÜNYASI DİYALOG ve DAYANIŞMA BİRİMİ (İDDB) adı altında oluşturulan yeni yapılanmayı hayata geçiren ilk Genel Başkan Yardımcısı unvanını alan TOPRAK, CHP'nin İŞ DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİNİ etkin ve güçlü kıldı. Halen CHP Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini yürütmektedir.