BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

CHP'li belediye 180 ağacı kesti ortalık karıştı

CHP'li Yalova Belediyesi'nin köprülü kavşak inşaatı sebebiyle 180 ağacı kesmesine çevreciler tepki gösterdi.

Abone ol

Tonami Meydanı'nda sabah erken saatlerde yapılan ağaç kesiminin yankıları devam ediyor. Çevre derneklerinin oluşturduğu Yalova Platformu, 180 ağacın kesilmesine sert tepki gösterdi. Bunu katliam olarak değerlendiren çevreciler, Yalova Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı. 

DOĞA DÜŞMANI İLAN ETTİLER

Platform adına açıklama yapan Zeki Öçal, "Burada köprülü kavşak bahane edilerek bugün erken saatlerde 200'e yakın ağaç Yalova Belediyesi tarafından kesildi. Biz Yalova Platformu olarak belediyeye teklifte bulunduk. O ağaçların kesilmesine gerek duyulmadan orada trafik düzenlenmesi yapılmasının mümkün olduğunu dile getirdik. Ama belediyeye aceleyle bu ağaçları katletti. Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce, Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'ne 50 metre mesafede, kesilen bir kavak ağacının önünde poz verip, bu olayı kınadığını söylemişti. Köşke 50 metre mesafedeki bir ağacın kesilmesinin Atatürk'ün hatırasına ihanet olduğunu söylemişti. Bugün kesilen ağaçlarla Yürüyen Köşk arasındaki mesafeyi bir ölçmesini istiyoruz. Bu eylemi ile Yalova Belediye Başkanı vefa Salman'ı doğa düşmanı, ağaç katliamcısı ilan ediyoruz" dedi.

katliam.20141127142656.jpg

NASIL KESİLDİ?

Yalova'nın Tonami Meydanı'nda yapılacak olan köprülü üst kavşak nedeniyle bölgede bulunan 180 ağaç çevrecilerin tüm tepkilerine rağmen sabah erken saatlerinde Yalova Belediyesi ekipleri tarafından kesildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü Yalova'nın Bursa-Kocaeli yönü geçişlerinin sağlandığı Tonami Meydanı'nda bir üst geçit yapma kararı aldı. Ancak ihaleye çıkılması ve çalışmaların başlatılması için bölgede bulunan 180 adet çeşitli cinsteki ağacın kesilmesi gerekiyordu. Bu nedenle Yalova Belediyesi'nin bu ağaçları kesmesi istendi. Yalova'daki çevreciler ise bir süredir bu ağaçların kesilmesine karşı çıkarak yapılanın bir doğa katliamı olacağını savunuyorlardı.

BAŞKANDAN KAMU MENFAATİ GEREKÇESİ

Yalova Belediye Başkanı vefa Salman ve Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder ise burada ki ağaçların kesilmesinin kamu menfaatlerinin üzerinde olmadığını vurgulamışlardı. Yalova Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün talebini sabah erken saatlerde yerine getirdi. Bölgeye ellerinde elektrik testerelerle gelen onlarca belediye çalışanı bölgede bulunan çeşitli cins ve yaştaki 180 adet ağacı dakikalar içerisinde keserek devirdi. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bölgede her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Kocaeli'den Bursa yönüne gidişler trafiğe kapatılırken Bursa-Kocaeli istikametinde ise geçişler kontrollü şekilde gerçekleştirildi.

agac.20141127133007.jpg

KIYIMI NASIL SAVUNACAĞIZ?

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, ağaç katliamına twitterdan tepki gösterdi. Bir vatandaşın ağaç kesimine tepki tweetlerini önce retweet etti ardından da şunları yazdı:

screen-shot-2014-11-27-at-2.11.07-pm.png

screen-shot-2014-11-27-at-2.11.18-pm.png