BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  GÜNCEL

CHP'li başkandan şehit cenazesi öncesi şok mesaj

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkan'ın Lice'de şehit düşen asker için Eskişehir'de düzenlenecek cenaze töreni öncesi gönderdiği mesaj ortalığı karıştırdı.

Abone ol

Eskişehir'de bugün yapılacak cenaze töreni öncesi CHP İl Başkanı Sinan Özkar tarafından gönderilen ve içinde "Katil PKK, iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu mesaj şehit ailesi tarafından tepkiyle karşılandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in amcası Ali Arıyeşil, mesaja ilişkin, "Şehidimizin cenazesinin siyasete alet olmasını istemiyoruz. Biz devletimizden memnunuz. Kesinlikle provokasyon istemiyoruz." dedi.

Amca Arıyeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin Türk Silahlı Kuvvetlerine 10 yıl uzman çavuş olarak başarıyla hizmet ettiğini söyledi.

Acı haberin, memleketleri olan Seyitgazi ilçesinin kırsal mahallelerinden Ayvalı'da bulundukları sırada kendilerine ulaştığını belirten Arıyeşil, "Şehidimizin 3 yaşında bir çocuğu vardı. Acımız çok büyük. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Arıyeşil, cenaze töreni öncesi CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar tarafından gönderilen ve içinde "Katil PKK, iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu mesajı gördüklerini ifade etti.

PROVOKASYON İSTEMİYORUZ

Bu mesajdan şehidin annesi ve babasının da haberdar olduğu bilgisini veren Arıyeşil, "Şehidimizin cenazesinin siyasete alet olmasını istemiyoruz. Biz devletimizden memnunuz. Kesinlikle provokasyon istemiyoruz. Bizim acımız büyük. Siyaset yapmadan cenazemize katılanlara 'Allah razı olsun' deriz." diye konuştu.

Şehit uzman çavuşun naaşı, bugün öğle vakti Eskişehir'deki Reşadiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Seyitgazi ilçesi Ayvalı Mahallesi'nde toprağa verilecek.

Jandarma Uzman Mehmet Arıyeşil Lice'de şehit düştü.

AK PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Ünlü, CHP Eskişehir İl Başkanı Özkar'ın kısa mesaj ile şehit cenazesinde partilileri eylem yapmaya davet ettiğini belirterek, "Suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yarın Eskişehir'de şehit cenazesinde provokasyon yapılacağı iddiasına tepki göstererek, "Bizim bu tarz bir siyaset anlayışımız söz konusu olamaz. Biz her zaman tabanımıza sağduyu çağrısı yapan bir partiyiz." dedi.