BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Başkan'dan eşe dosta kıyak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün bazı arazileri yakınlarına dağıttığı iddia edildi.

Abone ol

Büyükçekmece'de skandal! Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki arazilerin, CHP'li Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından yakınlarına dağıtıldığı iddia edildi.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Merkez Mahallesi 121 Ada 3 Parsel üzerindeki arazi, 1999'da Başkan Akgün'ün kızı Yurdagül Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Teknik Koordinatörü Zafer Özsayın, Özsayın'ın kızı Defne Özsayın, Akgün Ailesi'nin iş ortaklarından Adem Çukur, Gülten Gümüşoğlu ve Nover Deragopyan'a tahsis edildi.

Yoksullara verilmesi gereken araziye önce jet hızıyla bir bina inşa edildi sonra da katlar paylaşıldı. Bodrumdaki dükkanlardan biri Yurdagül Akgün'e diğeri Zafer Özsayın'a kaldı. Zemin kattaki daireler Gülten Gümüşoğlu ve Nover Deragopyan'ın payına, birinci kat ise Adem Çukur ile Defne Özsayın'ın payına düştü. Dubleks gözüken katlardan biri de yine Yurdagül Akgün'ün oldu.

İŞ GARANTİLİ KAYIT

Tapu kayıtlarında dükkan ve mesken olarak gözüken apartman, ani bir kararla Özel Büyükçekmece Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Büyükçekmece Özel Akşam Lisesi'ne dönüştürüldü. Akşam Lisesi'nin fiyatları bile belirlendi.

Peşin fiyatına diploma için 3 bin 500 lira, taksit tercih edenler için ise 4 bin lira ücret belirlendi. Apartman görünümlü okulda gündüzleri Büyükçekmece Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, akşamları ise Akşam Lisesi öğrencileri eğitim görecek. 'Yüzde yüz iş garantili' kayıt yapmaya başlayan okulun 19 Eylül'e yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma var.