BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'li Başkan'dan çirkin teklif

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu türbanlı öğrencilere verilmeyen indirim kartlarını böyle savundu!

Abone ol

Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uyduklarını söyleyen Kocaoğlu, Açık İlköğretim Okulu ve Açık Lise'de okuyan hanımların, başlarını açması durumunda problemin çözüleceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık icraatlarının değerlendirildiği basın toplantısında sorularıda cevaplandıran Kocaoğlu indirimli biletle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yürürlükte bulunan Kılık Kıyafet Yönetmeliği'yle ilgili bir konudur. Üniversite ve lise öğrencileri zaten fotoğraflarını açık çektiriyor, kimliklerini alıyor. Sadece Açık Lise'de okuyan üç dört öğrenci, her sene bunu konu yapıyor ve gündeme alınıyor. Lisede başlığını çıkarıp fotoğraf çektiren hanım, dışarıdan lise bitirmede de bunu uygularsa bir problem kalmayacaktır." şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan indirimli elektronik ulaşım kartları, başörtülü vesikalık fotoğraf çektiren öğrencilere verilmiyor. Bu durumdan mağdur olan öğrenciler, CHP'nin halkın partisi zihniyetinin dışına çıktığını ve kendilerine çifte standart uygulandığını ifade ediyor.

Haklarının gasp edildiğini belirten öğrenciler, "Belediye, ayrımcılık yapmadan bizlere de hizmet sunmalıdır. Bu, başörtümüze yapılan bir ayrımcılıktır." diyor.

Üniversitelilerse belediyeyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma şekillerinin farklı olduğunu vurgulayarak, "Üniversitede bile böyle bir uygulama sözkonusu değil. Fotoğraflarımızın yönetmeliğe aykırı olduğunu söylüyorlar. Biz ESHOT'un içinde eğitim alacak değiliz. Bu uygulama sadece İzmir'de var" diye konuşuyor.