BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkana koruma sürprizi

CHP'li Özlem Çerçioğlu’na geçen ocak ayında İl Emniyet Müdürlüğü'nce tahsis edilen 2'si kadın 4 koruma polisi çekildi.

Abone ol

Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu’na geçen ocak ayında İl Emniyet Müdürlüğü'nce tahsis edilen 2'si kadın 4 koruma polisi çekildi.

Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, personel sıkıntısı çektiklerini için böyle bir uygulamaya gittiklerini, belediye yetkililerine de gerekli bilginin verildiğini savundu. Başkan Çerçioğlu ise, kendisine bu konuda bilgi verilmediğini, gerekçe de gösterilmediğini söyledi.

Geçen aralık ayında, Aydın'daki seyyar tezgah ve cep telefonu büfelerinin belediye ekiplerince kaldırılması sırasında çıkan olayların ardından Başkan Özlem Çerçioğlu'nu korumak için tahsis edilen polis memurları çekildi. Ocak ayından bu yana, tehditler alan Başkan Çerçioğlu'na tahsis edilen 2'si kadın 4 koruma polisi, bugün öğleden sonra İl Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı.
Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, DHA muhabirine personel sıkıntısı nedeniyle böyle bir uygulamaya gittiklerini, belediye yetkililerine gerekli bilgiyi verdiklerini söyledi. Kurt, “Aydın'a şu sıralar gelen giden çok. Kendi korumalarımı bile gönderdim. Bu dönemde tayinlerin de olması personel açısından bizi sıkıntıya soktu. Risk durumu normale dönenlerin koruma polislerini çekmek normal bir uygulamadır. Yapılan uygulama Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na karşı yapılmış bir kasti hareket kesinlikle değildir” dedi.
Başkan Çerçioğlu ise koruma polislerinin alınmasıyla ilgili kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini anlatırken, “Herhangi bir gerekçe de gösterilmedi. 20 gün önce korumaların 2'si geri çekilmiş. Bugün de kalan 2 korumayı aldılar. Bu uygulamayı kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir süre önce belediye aşevinin Milli Emlak'a ait binadan çıkarılması konusunda Vali Hüseyin Avni Coş ile aralarında polemik olmuştu. Vali Coş, aşevinin tahliyesine tepki gösteren Başkan Çerçioğlu'nu ‘şov yapmakla' suçlamıştı.