BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'li başkan 'evet' diyecek

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük belde Belediye Başkanı Hasan Özdemir, referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Abone ol

Çakırhöyük Belde Belediye Başkanı Hasan Özdemir, 12 Eylül de yapılacak olan anayasa referandumuna demokrasiye olan inancından dolayı evet oyu kullanacağını söyledi.

Özdemir:"82 anayasasına özellikle bizim evet dememiz gerekirken anayasa değişikliğini sırf AK parti meclise getirdi diye karşı çıkmak doğru değil meclis oylamasına katılmamak maddeleri meclisten geçirmemek çare değil diye düşünüyorum. Anayasa referandumuna değişikliği partiler üstü olmalı çünkü darbeler her zaman için ülkeyi geriye götürür.

Sosyal demokrat bir partiyiz diyoruz. Çoğunlukçu katılımcı bir demokrasiden, özgürlüklerden bahsediyoruz, ama özgürce düşüncelerini açıklayan Milletvekillerini, belediye başkanlarını ihraç istemiyle disipline veriyoruz. Nerde kaldı sosyal demokratlığımız nerde kaldı solculuğumuz. Bizim gibi düşünen insanların bu anayasa değişikliğine toplumun halkın demokrasinin adına 'Evet' demelidir. Bu yüzden bizlerde 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliğine gurup olarak evet kararı aldık. "Evet" oyu kullanacağız"
dedi.