BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Balbay'dan koalisyon yorumu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP'nin Meclis Başkanlığı seçimleri sonrası psikolojik üstünlüğü kaybettiğini söyledi.

Abone ol
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 8 Haziran'da psikolojik üstünlüğü CHP'de olduğunu; ancak Meclis Başkanlığı seçimleri sonrası bu üstünlüğün AK Parti'ye geçtiğini söyledi. Sandıktan CHP'nin istediği sonucu elde edemediğini de ifade eden Balbay, önümüzdeki dönem psikolojik üstünlüğün yeniden partilerine geçecebileceğini kaydetti. 

Balbay, CHP'nin düzenlediği gençlik kampına katılmak için geldiği Mersin'de, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda partililere yönelik konuşmasında, hükümetin kurulması için işleyen Anayasal sürecin ayın 23'ünde biteceğini hatırlatarak, hükümetin kurulamamasını eleştirdi.
 
Genel seçim sonuçlarını değerlendiren Balbay, sandıktan CHP'nin çok da istediği bir sonucun çıkmadığını, daha iyisini beklediklerini söyledi.
 
Seçimden sonra psikolojik üstünlüğün kendilerine geçtiğini öne süren Balbay, şöyle devam etti:
 
"8 Haziran günü psikolojik üstünlük bizdeydi. Meclis başkanının seçiminden sonra bu üstünlük AKP'ye geçti. İçinden geçtiğimiz dönemde yine bize geçebilir. Nasıl geçebilir? Eğer demokrasiyi savunursak, bir cumhurbaşkanının böyle yetkisi olmadığına, bu hak gasbına, bu iktidar gasbına göz yummayacağımızı eylemsel olarak, tabii ki hukukun içerisinde, gösterirsek."
 
Hükümetin kurulması için yapabileceklerini gösterdiklerini ifade eden Balbay, "Geçmişteki o kritik eşikte, Sayın Deniz Baykal'ın, Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemesi daha iyi olurdu. Orada Erdoğan tekrar siyaset sahnesine geldi. Bunun şu nedenle altını çizmek istiyorum. Psikolojik üstünlüğü tekrar alabileceğimiz bir dönemin içerisindeyiz" dedi. 
 
HDP'nin barajı geçerek, "Türkiye partisi" olmak istemesinin önemli olduğunu belirten Balbay, "Bu aşamadan sonra ne olursa olsun, CHP olarak belirli ölçülerde istediğimiz sonucu alamadık ama HDP'yi de MHP'yi de olabildiğince AKP'nin kucağına itmemek gerekiyor. Önümüzdeki seçimde de hatta bir süre uzayacaksa da önümüzdeki süreci iyi yönlendirmek için bu iki partiyi de AKP'nin kucağına itmeyecek bir proje üretmemiz gerekiyor."
 
Toplantıya Balbay'ın yanı sıra CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Hüseyin Çamak ve partililer katıldı.