BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Aysever'den Haberal isyanı!

CHP'yi 'yeni'leştirmek hedefiyle siyasete girdiğini söyleyen gazeteci Enver Aysever, Mehmet Haberal'in partiye üye yapılmasını eleştirdi.

Abone ol

Fikri Sağlar partiye dönemedi ama Ergenekon Davası tutuklusu Mehmet Haberal partiye üye olmasını eleştiren Enver Aysever'den çarpıcı açıklamalar geldi.

Yeni Şafak'tan Murat Aksoy'un sorularını yanıtlayan Enver Aysever şöyle konuştu: "F
ikri Sağlar'ın partiye dönememesi açıkça kötü. Ben PM'den tam tersi biri karar çıkacağını düşünüyorum. Demek ki, PM içinde de Eski CHP'yi savununan 38 kişi varmış.. Haberal'ın üyeliğinin parti tabanında ne kadar destek bulacağını bilmiyorum. Ama üye oldu diye de milletvekili olacak diye bir şey yok. Benim için önemli olan şu; ben yurttaşların nasıl adil yargılanma hakkını savunmanın her siyasinin ve aydının görevi olduğunu düşünürüm. Ancak şuna da karşıyım; Milletvekilliği dokunulmazlığı, yargıdan kaçmak için bir zırh olmamalıdır. Ben karşıyım buna. Eğer Haberal için böyle olacaksa yanlış olduğunu söylerim. Haberal'ı vekil yapma planları olan şunu unutmasın, bu parti dokunulmazlığı kürsü ile sınırlamak isteyen partidir"