BIST 8.723
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP’li Aygun Trabzonlulardan özür diledi!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, ''Ben kastımı aşan sözlerimden dolayı özür diliyorum. Trabzon ilimiz ve Trabzonlu kardeşlerimiz bizler için çok değerlidir. Kurtuluş Savaşı sırasındaki kahramanlıkları hatıramızda canlıdır” dedi.

Abone ol

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, TBMM'de yaptığı basın açıklamasında, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Atatürk anıtına yönelik saldırı sonrasındaki sarf ettiği sözlerine ilişkin Trabzon ve Trabzonlulardan özür diledi.

CHP’li Aygun, "Kastımı aşan sözlerimden dolayı özür diliyorum. Trabzon ilimiz ve Trabzonlu kardeşlerimiz bizler için çok değerlidir. Kurtuluş Savaşı sırasındaki kahramanlıkları hatıramızda canlıdır. Kurtuluş Savaşı'nı veren Meclisimizde 11 tane Trabzonlu mebusumuz vardır. Trabzon ve Trabzonluların Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlıkları hala hatıramızdadır. Bu nedenle kahraman Trabzonluları kastetmem mümkün değildir.

"TRABZONLU HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLERİM"

Kadir Mısıroğlu, 'Türkiye keşke Yunan işgalinde kalsaydı' dediği için, 'Olsa olsa Rum çetelerinin çocuğu olabilir' demek istedim. Yoksa Trabzon'a, Trabzonlulara bu kahraman insanlarımıza dair en küçük bir şey söylemedim. Sözlerime tekrar açıklık getirir, Trabzon'dan, Trabzonlu halkımızdan özür dilerim. Kastım asla onlar değildir. Ben halkımıza zulüm etmiş Pontus çetelerini ve onların işbirlikçileri ile bu zihniyeti savunan Kadir Mısıroğlu'nun kast ettim. Sözlerim çarpıtılmaktadır'' ifadelerini kullandı.