BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Atilla Kart'tan korkutan IŞİD iddiası

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Türkiye'den IŞİD terör örgütüne son 2 günde 16'sı Konya'dan olmak üzere 53 ailenin katıldığını iddia etti.

Abone ol

Türkiye'den IŞİD'e katılım haberleri yürek hoplatmaya devam ederken, korkutan iddialardan biri de CHP'li vekil Atilla Kart'tan geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Türkiye'den IŞİD terör örgütüne katılımların devam ettiğini, son 2 günde 16'sı Konya'dan olmak üzere 53 ailenin daha Şanlıurfa Ceylanpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçiş yaptıklarını açıkladı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart partisinin Konya İl Başkanlığı'nda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önce verip sonra iptal ettiği randevu ve randevuda dile getirmek istediği konular hakkında açıklamalar yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen cuma gününe verilen randevunun perşembe gecesi aniden iptal edildiğini anlatan Atilla Kart, "Eğer görüşme gerçekleşseydi Sayın Başbakan'a önce tebriklerimi sunacak sonra da Konya'nın öne çıkan sorunlarını içeren 14 sayfalık bir rapor arz edecektim. Ancak randevu, sanıyorum kendisine sunmayı planladığımız raporda ele alınan konu başlıkları dolayısıyla iptal edildi." dedi.

KART'IN 14 SAYFALIK SORUNLAR RAPORU

Sorunları; hamaset yapmadan, propaganda malzemesi yapmadan, reklam yapmadan konuşmak ve çözüm yolları bulmak istediklerini vurgulayan Atilla Kart, 10 başlık altında topladığı 14 sayfalık 'sorunlar' raporunda ilk sırada IŞİD terör örgütü ve bu örgüte katılımların yer aldığını kaydetti. IŞİD terör örgütünün Türkiye'de hükümetin gözleri önünde büyüdüğüne dikkat çeken CHP Milletvekili Atilla Kart, "Bu örgüt Türkiye'de Konya'nın da aralarında bulunduğu 15 şehirde hızla büyüyor. Bugüne kadar IŞİD saflarında savaşan 90 vatandaşımız öldü. Ailelerin ve yakınların başvurulurı ile son 2 gün içinde Konya'dan 16 çiftin daha örgüte katıldığı, bu ailelerin ülkenin başka bölgelerinden gelen 53 aileyle Gaziantep'te buluştuğu ve buradan Şanlıurfa Ceylanpınar'a oradan da Suriye'ye geçtiği bilgisine sahibiz. Bütün bilgileri hükümetle, güvenlik birimleriyle paylaşıyoruz. Ancak, hükümet Türkiye'den IŞİD'e katılımlar konusunda maalesef hiçbir şey yapmıyor." dedi.

"EŞLİ VE ÇOCUKLU" KATILIM

IŞİD terör örgütüne katılanların eşli ve çocuklu örgüte katıldıklarına dikkat çeken Atilla Kart, Türkiye'nin AK Parti hükümeti tarafından 'Suriye'de Esed'i devirecek' beklentisiyle IŞİD terör örgütüne rehin edildiğini savundu. Kart, "Türkiye'de IŞİD'e katılım iklimini AKP hükümeti bizzat elleriyle oluşturdu. Gelinen noktada IŞİD, Musul Konsolosluğumuzu işgal edip 49 görevliyi ve Türkiye'yi rehin aldı. Bütün olan biten AKP hükümetinin olaylara göz yummasıyla gerçekleşti. Türkiye, bugün IŞİD'e rehindir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermek için hazırladığı raporun diğer başlıklarının Konya'nın yaşadığı sorunlara ilişkin olduğunu anlatan CHP Milletvekili Atilla Kart, "Tarımsal sulamanın Konya köylüsünün kanını emen sömürü düzenine dönüştüğünü, büyükşehir belediye yasasının ilçe ve beldelerin hizmetsiz kalmasına yol açtığını, eski şehir stadının yerine belediye binası yapılmasının şehircilik adına cinayet olacağını, Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılında bitecek dediği numune hastanesi inşaatının AKP il yönetimi ile milletvekilleri arasındaki tartışma dolayısıyla hala temel çukurunda kaldığını, Bahri Dağdaş Tarım Enstitüsü'nün verimli tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmaması gerektiğini ve diğer sorunları Konyalı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletecektik. Ancak Başbakan öyle tahmin ediyorum bu sorunları duymak istemediği için randevuyu iptal etti." şeklinde konuştu.