BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Altay'dan STV'de Başbuğ'a sert tepki

Ergenekon sanığı İlker Başbuğ'un gözaltılan alınan "Ali Fuat Yılmazer Başbakan'a verdiğim listenin başındaydı" sözlerine CHP'den tepki var.

Abone ol

Cemaatin kanalı STV'ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bunlar çok iğrenç şeyler" diyerek Başbuğ'un açıklamalarına tepki gösterdi.

22 Temmuz operasyonun kilit isimlerinden ve cemaatin gözde polis şefi olarak nitelenen Ali Fuat Yılmazer'e karşı Başbuğ'un açıklamaları CHP'de huzursuzluğa yol açtı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un görevli olduğu dönemde Başbakan Erdoğan'a, Gülen örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan Ali Fuat Yılmazer'in başında olduğu Cemaat yapılanmasına ilişkin liste verdiğini açıklamasının yankıları sürüyor.

BUNLAR İĞRENÇ ŞEYLER

17 Aralık operasyonundan sonra CHP ile cemaat arasındaki yakınlaşma dikkat çekiyor. Cemaat'in kanalına konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İlker Başbuğ'u hedef aldı. Altay, "Bunlar çok iğrenç şeyler. Bu konularda hükümetin bu kin ve intikam projesini bir an önce durdurması lazım. İlker Başbuğ başka isimler de şüphesiz vermiş neye göre vermiş" dedi.

Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ, Star Haber'den Nazlı Çelik'e konuşmuş ve yaptığı açıklamalar gündemi belirlemişti

"BAŞBAKAN’A LİSTE VERDİK"

NÇ: Genelkurmay Başkanılığı döneminde Başbakan ile yakın çalıştınız. ‘Paralel yapı’yla ilgili Başbakan ile paylaşımınız oldu mu?
 
İB: TSK'ya karşı yargı ve polis yoluyla yürütülen operasyonları yaşamaya başlayınca, bu operasyonun arkasında kimlerin olduğunu imkanlarımız dahilinde araştırmaya çalıştık. Çeşitli yerlerden aldığımız bilgiler, özellikle bu kompla operasyonunun arkasında emniyetteki bazı polis şeflerinin olduğunu gösteriyordu. Çeşitli kanallardan aldığımız bilgiler dahilinde, emniyetle ilgili bir liste hazırladık. Tabi düşünce ve endişelerimizi birkaç defa sayın Başbakan’la paylaştım. Ve bu polislerle ilgili kendisine bir liste verdik. Hatırladığım kadarıyla, bu listenin başında da, Ali Fuat Yılmazer var. Kendisi aldı, ilgileneceğini söyledi. Sonuç alamadık, gelişme olmadı. Röportajın tamamı için tıkla

Bayram mesajları