BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
POLİTİKA

CHP'li Altay: Çok net söylüyorum Erdoğan oradan inecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun en güçlü aday olduğunu söyledi. Altay, seçimlere ilişkin Erdoğan ile çok konuşulacak iddiada bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı olarak en güçlü ismin ise Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulayan CHP'li Altay'dan polemik çıkaracak sözler: "Çok net söylüyorum. Bu program bu tarih şu söylediğim unutulmasın. İlk cumhurbaşkanlığı seçimi bana göre 2018'e çekilecek ve Tayyip Erdoğan oradan inecek."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, perşembe akşamları Habertürk TV'de ekrana gelen Kübra Par'ın hazırlayıp sunduğu 'Açık ve Net' programına konuk oldu. Altay, Deniz Baykal'ın sağlık durumundan Bülent Tezcan'ın "Diktatör Erdoğan" sözüne; CHP'nin 67 yıllık siyaset tarihinden FETÖ suçlamalarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

EN GÜÇLÜ ADAY KILIÇDAROĞLU

Altaylı Cumhurbaşkanı adayı olarak en güçlü ismin ise Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurguladı. Muhabirin "Sağ-sol oyları dağılımı nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda seçilmesi zora düşmez mi?" sorusuna Altaylı şu yanıtı verdi:

BU PROGRAM BU TARİH ŞU SÖYLEDİĞİM UNUTULMASIN

"Garanti. Niye sağ-sol yok. Demokrasi mi tek adam rejimi mi? Bu var. Toplum cumhurbaşanlığı seçiminde ya demokrasiden yana oy kullanacak ya da tek adam düzeni gitsin diyecek. Onun için çok net söylüyorum. Bu program bu tarih şu söylediğim unutulmasın. İlk cumhurbaşkanlığı seçimi bana göre 2018'e çekilecek ve Tayyip Erdoğan oradan inecek."

Sitene Ekle