BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Aksünger: Delegelere baskı yapılıyor

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, Bülent Tezcan'ın kurultay için imza veren delegelere baskı yaptığını iddia etti. Aksünger, kurultay için toplanan imzaların önümüzdeki hafta tamamlanacağını söyledi.

Abone ol

CHP PM üyesi Erdal Aksünger, kurultay için toplanan imzalar için CHP Genel Merkezi'ndeki bazı isimlerin delegelere baskı uyguladığını ileri sürdü. Aksünger, imzalanması halinde mevcut isimlere yeni isimlerin de eklenebileceğini söyleyerek Muharrem İnce'nin diğer adaylara göre bir adım önde olduğunu ileri sürdü.

Bir dönem CHP Bilgi ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten CHP PM üyesi Erdal Aksünger dün Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını cevapladı. Muharrem İnce'ye yakın isimlerin kurultay için imza topladığının hatırlatılması üzerine Aksünger, delegelere imza vermemeleri ya da verdikleri imzaları geri çekmeleri için baskı yapıldığını söyledi. Aksünger bu mekanizmanın başındaki ismin ise Bülent Tezcan olduğunu iddia etti.

"DELEGEYE TERCİH BIRAKILMADI"

''İmza verene de vermeyene de baskı olmamalı'' diyen Aksünger, 'biz gelirsek şöyle yaparız' baskısı da olmaması gerektiğini vurguladı.6 ay önce Şubat ayında MYK'da partinin değişmesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Aksünger, Kılıçdaroğlu'nun 2014'te ve 2015'te değişimi desteklediğini hatırlattı. Ancak son kurultaya sorunlar ile gelindiğini açıklayan Aksünger, Son Parti Meclisi seçiminde Muharrem İnce'nin iyi bir sonuç aldığını ancak delegeye vicdani tercih hakkı bırakılmadığını açıkladı.

"SALI, ÇARŞAMBA BU İŞ BİTER"

1245 delegeye dikkat çeken Aksünger, Türkiyedeki her ildeki delege sayısının o ilin milletvekili sayısının 2 katı olduğunu hatırlattı. Bunun yarısından bir fazlası ile Kurultaya gitme kararı çıkacağını aktaran Aksünger, Muharrem İnce'den başka adaylar da çıkabileceğini, her zaman iddialı isimlerin partide bulunması gerektiğini vurguladı. Kurultay için gerekli imzanın sağlanacağına emin olduğunu dile getirdi. Aksünger, ''Salı, Çarşamba bu iş biter'' şeklinde konuştu.

"İNCE'YE SONUÇ ULAŞTIRILMADI"

Aksünger seçim gecesi öncesi mobil uygulamaların denemesinin yapılmadığını da hatırlattı. Muharrem İnce'nin seçim akşamı sonuçlara dair bilgi akışı geldiğini yalanlayan Aksünger, ''Genel başkan ve Engin Altay neden hile varsa tespit edip İnce'nin eline sonuçları vermedi'' diye sordu. Aksünger, ''İnce partisini zor duruma düşürmemek istedi ama kendisini zor duruma düşürdü, öyle bir refleksin içerisindeydi'' açıklamasını yaptı.