BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Akaydın'ın en zor günü

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kızında sonra eşine de kanser teşhisi konuldu.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın, yaklaşık 6 saat süren ameliyattan sonra yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 61 yaşındaki eşi Günseli Akaydın'ın kolon ve göğüs kanseri nedeniyle Özel Medstar Antalya Hastanesinde sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 6 saat süren ameliyatı tamamlandı. Akaydın, ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı. 

BAŞARDI

Ameliyatın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, ameliyatın Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı dönemde çalışma arkadaşları ve asistanları tarafından yapıldığını söyledi.  

Akaydın, "O kadar gururluyum ki... Benim üniversite ekibim çok güzel, çok seri, çok teknik bir ameliyat başardı" dedi. 

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Akaydın, "Bu insanlar Türkiye'nin en seçkin ekibidir. Onların hepsine teşekkür borçluyum. Duygulu bir anımdayım. İnşallah en kısa zamanda bu işi en iyi şekilde tamamlarız'' diye konuştu.

9 GÜN ÖNCE FARK EDİLDİ

Eşi Günseli Akaydın'ın hastalığının 9 gün önce fark edildiğini ifade eden Akaydın, şöyle devam etti:

"Hastalığın tespitinden sonra ilave tetkikler yapıldı, 2 gün önce de ameliyata karar verildi. 2 ayrı ameliyat beraber uygulandı, onun için uzun sürdü. Çok teknolojik bir ameliyat oldu. Benim için çok zor bir dönem. Bu kadar ciddi olmasa da 3 ay önce kızımın başından da benzer bir sorun geçti. Zor bir dönem. Arkadaşlarımın yaptıklarını hiç unutmayacağım."

Akaydın, Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'ın da ameliyatın sabahki bölümünde yer aldığını kaydetti. 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayn Akaydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ameliyattan önce kendisini aradığını ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini söyledi. 

Akaydın, kendisinin de bir cerrah olduğu, ameliyata girip girmediğinin sorulması üzerine, "Ameliyata girmedim. Etik olmazdı zaten girmem. Çok güvendiğim arkadaşlarım var. Rektörlüğüm sırasında bu konuyla ilgilenmiş cerrahım ama benden şu an daha iyi durumda olanlar var" dedi.

İKİ AMELİYAT GEÇİRDİ

Günseli Akaydın'a yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Özel Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, başarılı bir ameliyat gerçekleştirildiğini söyledi. 

Özdoğan, ''Burada hem meme hem de kolon kanseri ile karşı karşıyaydık. Gerçekten şanslıydık, her ikisi de erken evreydi ama özellikli bir durumdu. Ailede de olduğu için her iki memenin de çıkarılması gerekiyordu. Çok kapsamlı iki ameliyat birden yapıldı. Hem kozmetik açıdan hem de kalın bağırsak için son derece başarılı iki ameliyat oldu" ifadelerini kullandı.

Ameliyattan sonra 24 saatlik sürecin geçmesi gerektiğin de dile getiren Özdoğan, birkaç saat yoğun bakımda tutacaklarını ama yoğun bakım gerekçesi bulunmadığını, sadece gözlemin amaçlandığını kaydetti. 

Bundan sonraki süreçte patoloji raporlarının önemli olduğunu ve çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapacaklarını bildiren Özdoğan, "Belki bir süre koruyucu kemoterapi alabilir. Onu patoloji sonuçları netleştirecek. İnşallah en kısa sürede hayatına dönecek" diye konuştu.