BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Akaydın kendinden utandı

19 Mayıs'ta yaptığı bir konuşmada Erdoğan için ağır hakaretlerde bulunan Akaydın kendi sözlerinden utanç duymaya başladı.

Abone ol

CHP 'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki açıklamalarından dolayı kendisi hakkında dava açtığını belirterek, "Son dönemlerde siyasi söylemler ağırlaştı. Böyle olmamalı. Ben de Başbakan hakkında o söylediklerimden hicap duydum" dedi.

BAŞBAKAN DAVA AÇTI MENDİL AÇACAĞIM

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Akaydın, "Başbakan benim 19 Mayıs'taki meydan konuşmamla ilgili dava açmış. Bundan sonra avukatlarım beni savunacak. Halka mendil açacağım bana destek olurmusunuz diye. Biliyorsunuz zengin adam değilim. Belki banka kredisi falan alırım" dedi.

"O SÖZLERDEN HİCAP DUYDUM"

Son günlerde gerginliklerin arttığını belirten Akaydın şunları söyledi:

"Son dönemlerde siyasi söylemler ağırlaştı. Böyle olmamalı. Başbakan hakkında o söylediklerimden hicap duydum. Ama bizi buraya getiren kim? Bu ülkede siyasetteki uslubu ağırlaştıran, ayıplı hala getiren kim?... Malesef söylemler son günlerde çok ağırlaştı. Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda Taksim Gezi Parkı'yla ilgili bir etkinlikte Başbakanla ilgili daha yumuşak bir uslup kullandım."

AKAYDIN NE DEMİŞTİ?

CHP'li Mustafa Akaydın Başbakan Erdoğan için şunları söylemişti:

"Ben hissetmiyorum, siz de hissetmiyorsunuz. Bizim devletimizden istediğimiz fazla bir şey değil. Biz özgürlük, barış, kardeşlik istiyoruz. Bizdostlarımızla, komşularımızla dost olarak yaşamak istiyoruz. Atatürk'ünsöylediği gibi 'Yurtta sulh cihanda sulh' istiyoruz. Komşularımızla kavga istemiyoruz. Biz bu ülkenin ufkunda şanlı bayrağımızdan başka ortak bayrak istemiyoruz. Biz ipleri Obama'nın elinde Başbakan istemiyoruz. Biz işi bitince tuvalete süpürülecek Başbakan da istemiyoruz. Biz adam gibi adam istiyoruz, adam gibi adam. Biz Kandil'den İmralı'dan yönetilen bir vatan da istemiyoru."