BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Ağbaba'dan Grup Yorum'a destek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30. yılını kutlamak için konserler düzenlemek isteyen Grup Yorum’a stadyumların kapatıldığını belirterek, bu uygulamayı kınadıklarını söyledi.

Abone ol

Parlamentoda Grup Yorum üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında salona kurulan projeksiyon ile gazetecilere Grup Yorum ile ilgili videoyu izlettiren Veli Ağbaba, toplantının sonunda gazetecilere mini bir konser veren Grup Yorum üyelerinin şarkılarına eşlik etti. Kızıldere olayının 43. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Ağbaba, “43 yıl önce bugünü devrimin, bağımsızlığın ve demokrasinin rengine boyayan 10 genç adam gözünü kırpmadan ölüme yürüdüler. Çünkü onlar, ‘yaşamış sayılmaz zaten yurdu için ölmesini bilmeyen’ diyenlerdi. Çünkü onlar Anadolu’nun yiğit çocuklarıydılar, faşizme boyun eğmediler. Onlar o gün canlarını koydular geleceğin kalbine. Onların itibarları devlet tarafından bir gün mutlaka iade edilecek, vurulup düştükleri yerler anıta çevrilecek. Bu vesileyle Kızıldere katliamının 43. yıl dönümünde Mahir Çayan ve yoldaşlarını saygıyla anıyor, anıları önünde eğiliyorum” diye konuştu.

“GRUP YORUM 30. YILINI KUTLAMAK İÇİN BU ÜLKEDE STADYUM BULAMIYOR”

Grup Yorum’un yolculuğuna 12 Eylül karanlığının herkesi susturduğu yıllarda başladığını belirten Ağbaba, grup üyelerinin değiştiğini fakat grubun ruhunun hiç değişmediğini kaydetti. Grup Yorum’un 30 yıl boyunca ülke içinde ve dışında binlerce konser verdiklerini ifade eden Ağbaba, “Onlar söyledikçe bizler umuda sarıldık. Onlar sayesinde özgürlük ve bağımsızlık uğruna al kanlara bulananları unutmadık. Ama onlar söyledikçe iktidar her zaman rahatsız oldu. Gözaltılar, işkenceler, cezaevleri, yasaklar Grup Yorum’un adeta kaderi oldu. Bu nedenle adları ‘yasaklı grup’a çıktı” dedi.
Grup Yorum’un Türkiye’nin hafızası olduğunu ifade eden ve bu sene Grup Yorum’un 30. yılı olduğunu kaydeden Ağbaba, “Bugün tüm büyük illerdeki stadyumlar Grup Yorum’a kapatılmak isteniyor. Sadece İstanbul’da değil, Ankara, İzmir, Adana ve Elazığ stadyumları da Grup Yorum’a kapalı. Yani umudun sesi, özgürlüğün, bağımsızlığın ve devrimin sesi Grup Yorum 30. yılını kutlamak için bu ülkede stadyum bulamıyor. Buradan halkın sanatını yapan, halkın derdini, öfkesini saza, söze dökenlere stadyumları kapatanları uyarıyoruz. Türküler susmaz, halaylar sürer ama sizler bir gün giderseniz” şeklinde konuştu.

“STADYUMLAR KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR”

İstanbul, Ankara, İzmir, Elazığ ve Adana’da 30. yıl kutlamaları için konser vermek istediklerini fakat yaptıkları tüm müracaatların reddedildiğini kaydeden grup üyelerinden İnan Altın, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Elazığ’da stat yetkililerinin polis tarafından aranarak tehdit edildiklerini iddia etti. İnan Altın, “Elbette ki çözümsüz değil. Bir yolunu bulup bu konserleri en kitlesel hali ile yapacağız. Ama burada Ak Parti’nin doğrudan ya da dolaylı engellemeleri ve stadyumları bize kapatması söz konusudur. Kabul etmediğimiz bu yasakçılıktır. Stadyumlar kimsenin tapulu malı değildir. Ne AK Parti’nin ne de kulüp yöneticilerinin kendi ceplerinden yaptırdıkları yerler değildir” diye konuştu.
İnan Altın, kendilerine yönelik bu uygulama ile ilgili 3 Nisan Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bir eylem yapacaklarını kaydetti. Toplantının sonunda Grup Yorum üyeleri gazetecilere mini bir konser verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba da Grup Yorum’un şarkılarına eşlik ederken, Ağbaba’dan sonra basın toplantısı düzenleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da salona girerek Grup Yorum’un konserini dinledi.