BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.419,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li 24 vekil bildiri yayınladı: Önümüzdeki dönem...

İzmir’den 12 olmak üzere Ege Bölgesinde CHP’li 24 milletvekili bildiri imzalayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. İmza veren isimler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın olmaması dikkat çekti.

Abone ol

1 Kasım seçimi sonrası CHP içinde başlayan genel başkan değişikliği istekleri sonrasında Ege Bölgesi CHP Milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaptı ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. İmza veren isimler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın olmaması dikkat çekti.

İzmir’den 12 olmak üzere Ege Bölgesinde CHP’li 24 milletvekili bildiri imzalayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirtti.

İZMİR'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

1 Kasım seçimleri sonrasında Genel Başkanlık için Muharrem İnce, Mustafa Balbay ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın talip olmasından sonra bölünme yaşayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na İzmir’den destek çıktı.

SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Halkımız son milletvekili seçimlerinde bunalım ve kaos çekincesiyle, 6 ay önce cezalandırdığı AK Parti’yi, 1 Kasım seçimlerinde iktidar yapmıştır. Ancak karşısında ana muhalefet olarak partimizi koymuştur. Diğer partiler önemli kayıplara uğrarken partimiz az da olsa, oyunu arttırarak yerini korumayı başarmıştır" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM HAYATİ BİR DÖNEM

Önümüzdeki dönem AK Parti’nin, ülkemiz için hayati önemi olan iç ve dış sorunlar karşısında yanlış politikalarına en güçlü direnç noktasının CHP olacağını anlatan Bayır, şunları söyledi:

YENİ GENEL BAŞKAN İSTEĞİ GEREKSİZ

"Seçimlerin hemen ardından, daha birinci gün başlayan genel başkan değişikliği isteklerini, hele eski delege yeni delege tartışmalarını gereksiz buluyoruz. Bu anlamda, devam eden kongreler süreci tamamlanmalıdır. Partimizin kurultay delegeleri, gereksinim olduğunda, hangi dönemde seçildiklerine bakmazsınız gereğini yapacak sağduyuya sahiptir.

YILMADAN DOĞRULARI HALKA ANLATACAĞIZ

Önümüzdeki dönemde bize düşen görev yılmadan, bıkmadan doğruları halka anlatmaktır. Önümüzdeki olağan kurultayımızın görevi, varsa eksik kalmış politikaları gözden geçirerek belirlemek, bu görevi yapacak ve örgütü canlı tutacak, daha dinamik genel merkez kadrolarını belirlemek olacaktır.”

HERKES ADAY OLABİLİR

İzmir’den Mustafa Balbay’ın genel başkanlığa aday olduğunun hatırlatılması üzerine Bayır, “CHP demokratik bir parti. Herkes aday olabilir” dedi.

24 VEKİL İMZA VERDİ

CHP'nin Egeli milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Balbay ve Kılıçdaroğlu dışında İzmir'deki 12 milletvekilli ile Aydın, Afyon, Balıkesir, Denizli, Manisa, Uşak ve Muğla illerindeki toplam 12 milletvekilinin imza verdi.

DEKLERASYONDA İMZASI OLMAYAN İSİMLER

Deklerasyonda CHP milletvekilleri Bülent Tezcan (Manisa), Metin Ülkü Baydar (Aydın) Namık Havutça (Balıkesir) Mazlum Nurlu'nun (Manisa) imzalarının olmaması dikkat çekti.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VEREN İSİMLER:

İZMİR: Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Murat Bakan, Zeynep Altıok, Zekeriya Temizel, Aytun Çıray, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır.

MUĞLA: Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir.

MANİSA: Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer

BALIKESİR: Ahmet Akın, Mehmet Tüm

DENİZLİ: Melike Basmacı, Kazım Arslan

AYDIN: Hüseyin Yıldız

AFYON: Burcu Köksal

UŞAK: Özkan Yalım