BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,72
HABER /  POLİTİKA

CHP'den Yunanistan'a sert tepki: Balyozu kafasına yer

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ile CHP arasında yaşanan adalar polemiği kızıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 'gel de al' diyen Kammenos'a yanıt verdi.

Abone ol

18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un yanıtı tansiyonu yükseltti.

Kammenos, Sparta Kralı Leonidas’in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas’a söylediği 'Molon lave' (Gel de al) sözünü tekrarladı. Kammenos "Cevabımız 'gel de al'dır. Öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN SABRINI TEST ETMESİN: Tepki çeken bu açıklama sonrası CHP'den yanıt gecikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "CHP iktidarında, Ege Denizi'nde egemenliği Türkiye'ye ait olan 156 ada, adacık ve kayalığın Türkçe isimlerini tek tek açıklayacağız ve dünyaya deklare edeceğiz. Yunanistan, oradaki topraklarımıza sahip çıkarak, Türkiye'nin sabrını test etmesin." dedi.

BALYOZU KAFASINA YER: Yunanistan'ın devlet politikalarıyla, adalardaki işgali kalıcı hale getirmeye çalıştığına dikkati çeken Yılmaz, "Meydanı boş bulan Yunan Bakan, provokatif söylemlerle bizi tehdit etmeye kalkıyor. Bilsin ki hiç ummadığı bir zamanda balyozu kafasına yer. Tarihe bakarsa, bunun örneklerini çok iyi görür." diye konuştu.

KARDAK'A ÇIKAN TÜRKŞEN'DEN YANIT: Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ege Adaları ile ilgili açıklamasını hedef alan sözlerine bir yanıt da Kardak krizinde Kardak’a çıkan askerlerden biri olan İYİ Parti’li Ali Türkşen’den geldi. Ali Türkşen Twitter’da, Yunanistan Savunma Bakanı'nın haberini alıntılayarak “Sık dişini Kammenos, az kaldı…” dedi.