BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Yılmaz ve Erdoğan'a gecikme tepkisi

CHP, Meclis Divanı ve komisyonların oluşturulmaması nedeniyle Meclis Başkanı Yılmaz’a ve hükümet kurma görevini vermeyen Cumhurbaşkanı’na tepki gösterdi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında. Hükümet kurma görevinin hala hiçbir partiye verilmediğini belirterek, Cumhurbaşkanının görevini yapmadığını savundu.

Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasının da geciktirildiğini, Danışma Kurulu’nun toplantıya çağrılmadığını ifade eden Gök, “Meclis, iktidardan düşmüş bir partinin geçici hükümetiyle sürdürülmek ve çalışmalar bu şekilde AKP’nin oldu bittiye getireceği bir sürece yayılmak istenmektedir” dedi.

Gök, şöyle konuştu: “Sayın Meclis Başkanı’na sesleniyorum; derhal Başkanlık Divanı’nın ve komisyonların oluşumunu sağlayınız. Meclis, çalışma düzenine henüz geçememiştir. Her türlü gecikme, Meclis Başkanlığı’nın da saygınlığını gölgeler. AKP’den olmayan bir Meclis Başkanı seçilmesi yönündeki CHP’nin izlediği tutumun ne kadar haklı olduğunun görüldüğü günleri yaşıyoruz. Elbette bundan, Meclis Başkanlığı’nı, oy vermemek suretiyle AKP’li bir üyeye altın tepside sunan bir diğer partinin de çıkaracağı dersler vardır. Bu tablodan onlar da sorumludur.”

BAŞKAN YILMAZ ÇAĞRI YAPTI

Gök’ün açıklamalarının ardından, TBMM Başkanı Yılmaz’ın bugün saat 13.30’da TBMM Danışma Kurulu’nu toplantıya çağırdığı haberi geldi. Parti gruplarına gönderilen yazıya göre, toplantının tek gündemi, “TBMM Başkanlık Divanı üye sayısı ve görev dağılımı.”

HDP ÖCALAN'I ÇEKTİ

HDP, TBMM Başkanlık Divanı’na Dilek Öcalan’ı aday göstermekten vazgeçti. MHP, hem 18 olan divani üye sayısının 17’ye düşürülerek HDP’ye bir eksik üye verilmesini istemiş hem de Dilek Öcalan’ın katip üye olarak yer almasına itiraz etmişti. Bunun üzerine HDP, kendisine düşecek katip üyelik için Öcalan yerine Erol Dora’yı aday göstermeyi kararlaştırdı. Divan üye sayısının yine 18 olması ve böylece MHP ve HDP’nin katip üye sayıları eşit olması bekleniyor.