BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

CHP'den tartışma yaratacak benzetme MHP AK Parti'ye...

CHP'li Özgür Özel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin referandumla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özel, "MHP ile AKP arasındaki arka kapı diplomasisi için, 'Ne arka kapıymış arkadaş' diyoruz. Neler geçti buradan?" dedi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa ve referandum süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bazı açıklamalarının referanduma yeşil ışık olarak yorumlandığının" söylenmesi üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Devlet Bahçeli'nin ağzında bir bakla var, bu baklanın ucunu çıkardı. Başbakan da 'tavrını netleştir' diyor. Başbakan bunu diyecek özgüveni nereden buluyor? MHP ile AKP arasındaki arka kapı diplomasisi için, 'ne arka kapıymış arkadaş ' diyoruz. Neler geçti buradan? Seçimler 3 Kasım'da öne alındı, iktidar devralındı. Daha sonra her ihtiyaç duyulduğunda birlikte olundu. En son bütün yaz, 'hayır, hayır' denildi.

Sayın Bahçeli'nin cebinde bir tane evet varmış, onu da İsmail Kahraman'a verdi Meclis Başkanı yaptı. Seçimlere gidildi, 80 kişiyle yola çıktığı otobüsü, uykusuz, yorgun dikkatsiz şoförü gibi yolda kaza yaptı, otobüsü ikiye böldü, 40 yolcuyu öldürdü, 40 ile yola devam ediyor. Ne arka kapı diplomasisiymiş arkadaş AKP'nin ihtiyaç duyduğu bir yerde bir yerlerden, karşıdan selektör yapıyor MHP, AKP'ye. İnşallah anladığımız gibi değildir. Her zaman olduğu gibi, tarih önünde bunun da hesabını verirler. Yazın, 'bakanlık istenecek partilerden, ne olur ' dendiğinde, CHP, 'bizden değil milletvekili toplu iğne, raptiye sökemezler' demiştik. MHP'den Alparslan Türkeş'in oğlunu söktüler, götürdüler.”