BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Suruç saldırısına ilişkin sert sözler!

CHP, bombalı saldırının yaşandığı ve 28 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’a heyet gönderdi. Heyette yer alan Veli Ağbaba çok sert sözlerle AK Parti'ye yüklendi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının haberini alır almaz bir heyet oluşturulması ve saldırının tüm boyutlarıyla incelenmesi talamıtını verdi.

CHP Meclis Grubunun koordinasyonunda heyet, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrikulu ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’den oluşturuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba saldırıya ilşkin görüşlerini internethaber'le paylaştı. Ağbaba artık türkiye'nin IŞİD'e karşı çok sert tedbirler alması gerektiğini söyledi.

"IŞİD'e sempati duyanlar mahkum edilmeli" diyen Ağbaba, tedbir alınmazsa benzer saldırıların devam edeceğini ifade etti.

SINIRLAR YOLGEÇEN HANI


CHP heyeti olarak üç kişi yola çıktık, yedi arkadaşımız daha geliyor, orada çalışmalarda, incelemelerde bulunacağız ve raporu Genel Başkanımıza sunacağız.

Üç-dört yıldır söylüyoruz, malesef Türkiye'nin sınırları yolgeçen hanına dönmüş, kimin girdiği, kimin çıktığı belli değil. Reyhanlı'daki patlama daha aydınlanmamışken, Cilvegözü'ndeki patlama daha aydınlanmamışken, Diyarbakır'daki patlamanın ardından böyle bir patlamanın olması "anlamlı" bir durum.

 SALDIRI OLACAĞINI GAZETELER AYLARDIR YAZIYOR

Aylardır IŞİD'in bir katliam yapacağını gazeteler yazıyor, köşe yazarları çiziyor, herkes söylüyor, bunun için tedbir alınmaması çok büyük bir güvenlik zaafı. Bu kadar ilanen yapılan bir saldırının önlenememesi bizim geldiğimiz durumu gösteriyor.

IŞİD'E SEMPATİYLE BAKANLARIN MAHKUM EDİLMESİ LAZIM

IŞİD'e karşı herkesin ortak tavır alması gerekiyor. IŞİD dedikten sonra ama diyerek yumuşak davranmamak lazım. IŞİD yalnızca Türkiye'nin değil insanlığın düşmanı. Bu ülkede yaşayan herkesin düşmanı, IŞİD'e sempatiyle bakanların da mahkum edilmesi lazım, insanalrın birlik olması lazım. 

TEDBİR ALINMAZSA DEVAMI GELİR

Eğer tedbir alınmazsa bu olayların devam edeceğini düşünüyorum. Malesef Türkiye son dört yılda IŞİD'e çok tolerans gösterdi, MİT tırları, yardımlar, sınırdan resmen IŞİD'e eleman gitmesi için sınırların açılması gibi kolaylıklar sağlandı. Türkiye bu konuda çok sert tedbirler almalı.

MİT DİYE BİR KURUM VAR MI TARTIŞMAK LAZIM

Türkiye'de MİT diye bir kurum var mı, yok mu bunu da tekrar tartışmak lazım. 

Suruç'a giden heyette bulunan Gaziantep milletvekili Mehmet Şeker de şunları söyledi:

SINIR DENETİMİ YOK

Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı yapılmış bir operasyon, böyle bir saldırının olacağını tahmin ediyorduk. Daha önce de bununla ilgili istihbari bilgiler Emniyete geldi, emniyet de bununla ilgili operasyonlar düzenledi, bayramdan önce 431 tane IŞİd militanı ya da sempatizanı olduğu iddia edilen kişilere operasyon düzenlendi.

Buradaki en büyük hata, Türkiye cumhuriyeti Devleti'nin sınır güvenliğini sağlayamaması. 912 km'lik bu sınırı bir türlü denetim altına alamadık. Suudi Arabistan'ın, Katar'ın buraya getirdiği eşyaların içerisinde ne var bilmiyoruz, silah sevkiyatlarının bir kısmı bu taraftan o tarafa gidiyor, bunları denetleyemiyoruz. Dolayısıyla, karşınızda bir devlet olmayınca, bu kadar terör örgütü elemanının olduğu yerde düzenin korunması mümkün değil gibi bir durum var.

Geç kaldık, başından beri sınır denetiminin ve güvenliğin had safhada tutulması gerekiyordu. Umarım bundan sonra daha dikkatli olunur.