BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,58
ALTIN 2.492,38
HABER /  SEÇİM

CHP'den sürpriz isimlere milletvekilliği teklifi

2015 seçimlerinde CHP'nin kimlere milletvekili adaylığı teklif edeceği kulislerde konuşulmaya başlandı

Abone ol

2015 seçimlerinde CHP, iddialı isimlere adaylık teklif edeceği iddia ediliyor. Kulislerde sağdan ve soldan pek çok isim var. Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu, İlber Ortaylı, Sami Selçuk, Emel Korkmaz, Adnan Menderes, Mansur Yavaş konuşulan isimlerden bazıları

Seçim hazırlıkları için düğmeye basan CHP’de milletvekili adaylığı teklifi götürülecek isimleri Habertürk gazetesi yazdı. Parti yönetiminin önümüzdeki günlerde kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere teklif götüreceği belirtilen haberde, Gezi olaylarında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'a da adaylık teklif edileceği iddia edildi.

İddiaya göre Okmeydanı'nda hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da partinin teklif götürmeyi planladığı isimler arasında bulunuyor.

DİYANET İŞLERİ ESKİ BAŞKANI DA VAR

CHP'nin dindar kesimden oy alabilmek için sürpriz isimlere yönelebileceği belirtilen haberde, Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu bu isimlerden biri. Tarihçi İlber Ortaylı, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk da teklif götürülecek adaylar arasında anılıyor.

MENDERES SÜRPRİZİ

CHP’de konuşulan bir başka sürpriz aday da eski başbakanlardan Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes. CHP yönetiminin, “Siyasete ilgim yok” mesajı veren torun Menderes’i ikna etmek için yoğun çaba içine gireceği ifade ediliyor.

SOL PARTİLERDEN DE ADAYLAR ALINACAK

ÖDP başta olmak üzere yüzde 10 barajına takılan bazı sol, sosyalist partilerin liderlerine de CHP listesinden adaylık teklifi götürüleceği belirtiliyor. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile bu hareketin önde gelen isimlerinden Melih Pakdemir, CHP’nin Meclis’e taşımak istediği isimlerin başında geliyor.

SAĞDAN MANSUR YAVAŞ

CHP, sağ kesime ise Mansur Yavaş üzerinden uzanmaya çalışacak. Yavaş’a Ankara’dan adaylık teklifi yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yavaş ile birlikte hareket eden eski AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ile eski başbakan yardımcılarından ve AK Parti’nin kurucularından Abdüllatif Şener’e de adaylık teklifi yapılması bekleniyor.

KÜRT OYLARI İÇİN ENSARİOĞLU VE ERHAN

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki vekil sayısını bölgede yıllardır politika yapan isimlerle artırmayı planlayan CHP, Ağrı’da eski bakanlardan Cemil Erhan’ı aday göstermeye hazırlanıyor. Eski devlet bakanlarından Salim Ensarioğlu’na da Diyarbakır’dan adaylık için teklif yapıldığı öğrenildi.

Kabul etmesi durumunda eski bakanlardan Kemal Derviş’in de CHP’den aday yapılacağı belirtiliyor.

KOZMİK KAT BOŞALIYOR

Kılıçdaroğlu’nun, Meclis’e taşımak istediği isimlerin başında, siyasi danışmanlığını yapan Rasim Bölücek’in geldiği belirtiliyor. Kızı ABD’de okuyan Bölücek’in milletvekilliği yerine ailesinin yanına gitmeyi tercih ettiği, bu yüzden CHP’de ‘kozmik kat’ olarak bilinen 14’üncü katı boşaltmaya hazırlandığı öğrenildi.

Kaynak Habertürk