BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.479,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den sürpriz hamle! Harekete geçtiler

CHP, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısını Mayıs ayında sürpriz bir ilde yapmaya karar verdi.

Abone ol

CHP, Mayıs ayında 81 il başkanını Van’da toplayarak iki günlük kampa girecek

CHP, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ikincisini Antalya’nın ardından bu kez Van’da gerçekleştirmeye karar verdi. Antalya’da yapılan toplantıda bu yıl turizmin içinde bulunduğu krize dikkat çekilmişti.

Toplantıyı düzenleyen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olayları ve çatışmalar nedeniyle, orada yaşayan halkın ve esnafın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla toplantının Van’da yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Toplantıyı Organize eden Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, toplantının Van’da gerçekleştirilmesinin nededinini anlatırken, “İlk toplantımızı Antalya’da gerçekleştirmiştik. İkincisinin Van’da yapılmasını nedeni, terör olayları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle bölge halkının ve bölgede ticaret yapan esnaf ve sanatkarın yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi istiyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden il başkanlarımız ve parti yöneticilerimiz Van’a gelecekler. Burada bizzat şahit oldukları sorunları yerinde inceleyerek, halkın yaşadığı sorunları daha iyi anlayabilecek ve kalıcı bir çözüme katkı sağlayabilecekler. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının ikinci günü Vanlı kadınlarla bir araya gelecek, yaşananları onların penceresinden dinleyecek, daha sonra bölge illerindeki ticaret sanayi ve esnraf odası başkanları ile toplantı yapacak” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun toplantının açılış konuşmasında hem Kürt sorununun çözümüne yönelik, hem de bölgeye özgün sorunlara çözüm önerilerine yönelik mesajlar vereceği öğrenildi.