BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den sürgün sorusu!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a Gezi Parkı gösterileri sırasında, Bezmialem Valide Sultan Camisine sığınan vatandaşların cami içerisinde içki içtikleri beyanlarını yalanlayan caminin imamı Halil Necipoğlu ve müezzini Fuat Yı

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'dan, "İki din adamı, yalan beyanlarda bulunmadıkları için mi cezalandırılmışlardır? Bezmialem Valide Sultan Camii imam ve müezzini için neden müfettiş görevlendirilmiştir? Bezmialem Valide Sultan Camii imamı Halil Necipoğlu ve müezzini Fuat Yıldırım hakkında hazırlanan müfettiş raporlarının tam metinleri nelerdir" sorularının yanıtını istedi.

-"HÜKÜMETİNİZ DİN ADAMLARINA MOBBİNG UYGULAMAYA MI BAŞLADI?"-

Tanrıkulu önergesinde, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın, Müezzin Yıldırım'a "Sen çok yıprandın, seni başka yere tayin edelim" teklifine Müezzin Yıldırım'ın "Ben hiçbir şekilde yıpranmadım" yanıtını vermesi üzerine Müftülük tarafından müfettişlerin görevlendirildiği belirterek, Başbakan Erdoğan'a, "Müfettişlerin hazırladıkları hukuki temellere değil tamamen kanaatlere dayanan raporlarla müezzinin geçici görevlendirilme adı altında mobbing uygulanarak görev yerinin değiştirilmesi aynı zamanda din adamlarına hükümetiniz tarafından verilen önem ve değeri mi sergilemektedir" diye sordu. Tanrıkulu, Başbakan'a "Camii içerisinde içki içildiğini ispatlayacak görüntüleri 14 Haziran 2013 tarihindeki partinizin il başkanları toplantısında kamuoyuna göstereceğinizi söylemenizin üzerinden yaklaşık 3 aylık bir süre geçmesine rağmen camide içki içildiğine dair net ve tartışma götürmeyecek görüntülerin ortaya çıkmamasının sebebi nedir" sorusunu da yöneltti.