BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  POLİTİKA

CHP'den Somali şova dönüştü iddiası

Somali'ye yardım iktidar partizi ile ana muhafelet arasında polemik konusu oldu. CHP'den şov suçlaması var.

Abone ol

CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ''Somali'ye yardıma gitmek ne kadar önemliyse o yardımı gösteriye dönüştürmek de o kadar yakışıksız ve ucuz bir yöntemdir'' dedi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Somali'de yaşananlara sessiz ve duyarsız kalınamayacağını, yardımın insani bir görev olduğunu ifade etti.

Ulusal ve uluslararası her yardımın alkışlanacak nitelikte olduğunu vurgulayan Güler, ''Ancak, bu yardımlar şova ve Deniz Feneri soygununda olduğu gibi istismara, haksız zenginleşmeye ve yardıma muhtaç olanların hakkını yemeye, yedirmeye dönüşmemelidir. Biz bu nedenle ülkemizdeki yardımların Somali'ye Kızılay eliyle ulaştırılmasını istiyor, vatandaşlarımızı da yapacakları yardımı Kızılay aracılığıyla yapmaya çağırıyoruz'' şeklinde görüş belirtti.

Siyasal iktidarın Somali'ye yardımı şova dönüştürdüğünü öne süren Güler, ''Yardıma gitmek ne kadar önemliyse o yardımı gösteriye dönüştürmek de o kadar yakışıksız ve ucuz bir yöntemdir. Sayın Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarına gölge düşüren bu tutuma son vermeye çağırıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Şair Can Yücel'in Datça'daki mezarına insanlığa sığmayan bir saldırı yapıldığını ifade eden Güler, hükümetin, bu saldırıyı bir daha yinelenmesine izin vermeyecek biçimde mahkum etmek ve soruşturmakla yükümlü olduğunu savundu. Güler, ''Ölmüşlerimiz bizim büyük emanetlerimizdir; susmuşlarımızın aklı ve dili de bizleriz'' dedi.

Açıklamasında Ulusal Kanal'daki aramaya da değinen Güler, ''Siyasal iktidar, basılmamış kitabı suç saydığı gibi şimdi de 'belki vardır' diye yayınlanmamış konuşma bantlarının peşine düşmüştür'' iddiasında bulundu.