BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 'Sinan Oğan'lı erken seçim taktiği

Erken seçim öncesi CHP'den kritik taktik...Kulislerde MHP'nin yüzde 3 oy aldığı Iğdır için, bir süre önce MHP'den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın ismi geçiyor.

Abone ol

1 Kasım seçimleri öncesinde stratejisini hazırlayan CHP yönetiminin Iğdır için çok konuşulacak bir aday göstereceği iddia edildi. Ankara kulislerinde dolaşan son söylemlere göre, CHP kurmayları, hafta başı MHP'den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a, Iğdır'dan adaylık teklif etmeye hazırlanıyor. 

CHP erken seçimde, ön seçimle gelen 86 milletvekilini koruma konusunda ilke kararı alsa da, merkez kontenjanıyla atanan milletvekilleri de dahil olmak üzere vekil seçilemeyen sıralarda yer alan adayları değiştirmek için nabız yokluyor.

CHP'DE SİNAN OĞAN İDDİASI

Milliyet'in haberine göre, CHP kulislerinde, Iğdır için, bir süre önce MHP'den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın ismi geçiyor. Oğan ile henüz resmi bir temas kurulmadığı da öğrenildi. CHP, 7 haziran seçimlerinde Iğdır'da yüzde 3.90'lık kesimin desteğini alarak dördüncü parti olmuştu.

sinan-ogan.20150829111423.jpg

Şanlıurfa, Tunceli, Kahramanmaraş, adıyaman gibi vekil çıkarılamayan kentlerle oy oranını düşüren Gaziantep ve Kocaeli için sıralamalarda değişikliğe gidilebileceği konuşuluyor.

İHSAN ÖZKES'İN YERİNE KRİTİK İSİM

Kulislerde, istifa eden İhsan Özkes'in yerine Murat Karayalçın'ın aday olacağı, tiyatrocu Levent Üzümcü'nün de isminin geçtiği ifade ediliyor.

ihsan-ozkes.20150829111436.jpg 

KARAYALÇIN GÜNDEMDE

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul, Ankara ve İzmir'deki kontenjan sıralamalarına da bazı rötuşlar yapacağı belirtiliyor. CHP'den istifa eden İhsan Özkes'in yerine İstanbul 1. bölge 9. sıra için en güçlü aday eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın olarak değerlendiriliyor. Karayalçın'ın aday olması durumunda 31 Ağustos'a kadar il başkanlığı görevinden istifa etmesi gerekiyor. İstanbul için Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ile eski vekil Umut Oran'ın seçilebilir bir sıraya yerleştirilebileceği belirtiliyor.